Zdravstvo i linijski prijevoz teme sastanka župana Komadine i Bobana

Autor: Marina Pauletić 21.02.2024

komadina_sastanak_split Foto: PGŽ

Župan Boban rekao je da u mnogim područjima dvije županije funkcioniraju na sličan način.

Rijeka - Župan Zlatko Komadina boravio je u Splitu gdje je održao radni sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom. Razgovarala su o suradnji između dviju županija, ali i o izazovima s kojima se suočavaju u svom radu.

„Razmjena iskustava je izuzetno važna, a pogotovo je to bitno na području zdravstva, gdje imamo sličnu situaciju s primarnom zdravstvenom zaštitom. Ne postoje političke razlike kada je posao u pitanju, liječnika treba i u sredinama gdje je HDZ i tamo gdje je na vlasti SDP”, izjavio je župan Komadina. Dodao je da se razgovaralo i o linijskom javnom prijevozu, jer svi žele biti što bolje prometno povezani.

Župan Boban rekao je da u mnogim područjima dvije županije funkcioniraju na sličan način. “Dosta smo kompatibilne županije, slični smo i po geografskom položaju, a tražili smo zajednička rješenja za obje teme koje su nam danas bile u fokusu razgovora”, izjavio je.

Radnom sastanku prisustvovale su i pročelnica UO za zdravstvo Vesna Čavar i UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...