Želite se rashladiti? Festival malina u Skradu zvuči kao sjajan izbor!

Autor: Sanja Tumara 22.07.2022

wp-content/uploads/2021/08/skrad-1-PGZ.jpg

U subotu se u Skradskoj dragi održava tradicionalni Festival malina s mnoštvom događaja, uz licencirane Lynx and Fox vodiče organiziran je uspon na Skradski vrh s koktelom na vrhu, a za zabavu će se pobrinuti Damir Kedžo.

SKRAD – Maline, kokteli, šuma, planine, glazba… Kako vam zvuči? Sigurno odlično, pogotovo dok nebo i zemlja gore na 37 Celzijevih stupnjeva. E pa baš to u subotu pripremaju u Općini Skrad i pozivaju nas sve na već 14. Festival malina uz maline, planinarenje, koktele (powered by @Somersby) i Damira Kedžu!

U subotu od 14 sati svi smo pozvani u Skradsku dragu. Prvi se okupljaju planinari koji će u 14.30 sati krenuti put Skradskog vrh s licenciranim Lynx and Fox vodičima. Kažu da nas čeka hladovina skradske šume uz razgled 3 prekrasna fotogenična vidikovca uz bonus - promociju knjige "Put u planine" i druženje s autoricom Mirtom Mataija. Kotizacija za sudjelovanje na planinarenju je 60,00 kn, a uključuje vođeni obilazak, koktel na Periću, i štrudlu od malina. Prijave se primaju putem linka. Staza je kružna i ukupno duga 6 kilometara s 300 metara visinske razlike, što znači da ima uspona. Tehnički nije zahtjevna, ali se zbog dijelova s usponom ne preporučuje osobama sa zdravstvenim poteškoćamavezanim uz kretanje. Ne preporučujemo voditi djecu koja inače nisu aktivna ili mlađu od 6 godina, a svi psi su dobrodošli!

Od 16.30 sati, do kada je predviđeno vrijeme za planinarenje, pa do 17.30 vrijeme je za Cocktail hour uz profesionalne barmene, lounge muziku & chill zonu na ležaljkama - na vidikovcu Perić,powered by Somersby.

A za to vrijeme os 16 sati u Skradskoj dragi počinje bogat program. Svega tu ima: predstavljanje izlagača i Sajam domaćih proizvoda (maline, aronija i drugo bobičasto voće, pekmezi, sokovi, suhomesnati proizvodi, med, ulja, prepeličja jaja, tjestenina i drugo); ponuda slastica na bazi malina; izbor najljepšeg izlagačkog prostora; prezentacija i podjela divovske 40-metarske štrudle od malina (kotizacija je 5,00 kn); "foto-kutak" da se pohvalimo na društvenim mrežama; zabava za najmlađe uz dvorce na napuhavanje; bogat kulturno-zabavni program uz nastup KUD-ova i plesne skupine i za kraj - koncert Damira Kedže.

Više sa portala torpedo.media ...