Županijskoj upravi za ceste PGŽ dodijeljena sredstva za održavanje, rekonstrukciju i građenje

Autor: Nikola Cvjetović 01.12.2023

Robert-Marsanic_potpis-ugovora1

Riječ je o sredstvima koja se dodjeljuju temeljem Odluke o dodjeli sredstava županijskim upravama za ceste za potporu održavanju, rekonstrukciji i građenju županijskih i lokalnih cesta u 2023. godini.

Rijeka - Ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić potpisao je Ugovor u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture kojim se Primorsko-goranskoj županiji dodjeljuju sredstva u iznosu od 217.781,00 eura.

Riječ je o sredstvima koja se dodjeljuju temeljem Odluke o dodjeli sredstava županijskim upravama za ceste za potporu održavanju, rekonstrukciji i građenju županijskih i lokalnih cesta u 2023. godini. Ministarstvo je u razdoblju od 2018. do 2023. godine ukupno dodijelilo 1.218.550,13 eura Županijskoj upravi za ceste PGŽ, namijenjenih za redovito i izvanredno održavanje prometnica, što uključuje i uređenja cestovnih zemljišta, hitne popravke i interevnecije, kao i osiguranje prohodnosti cesta u zimskim uvjetima. ŽUC PGŽ se u okviru svojih djelatnosti bavi, između ostalog, projektiranjem i ishođenjem lokacijskih, građevinskih i uporabnih dozvola za županijske i lokalne ceste te njihovim građenjem i rekonstruiranjem.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...