100% humanitarna utrka Riječke ZIMSKE LIGE – Igor Malešević „Za prvi samostalni korak Loreen“

Autor: Marina Pauletić 09.03.2023

wp-content/uploads/2021/11/Rijecka-zimska-liga-u-trcanju-%E2%80%93-Igor-Malesevic.jpgFoto: arhiva

Utrka je namijenjena trkačima i rekreativcima svih uzrasta i sportske spreme, uz poznatu monetu - važno je sudjelovati.

Delnice - Triatlon klub Rival, grad Delnice i TZ Gorskog Kotara pozivaju sve građane na 100% humanitarnu utrku Riječke ZIMSKE LIGE – Igor Malešević „Za prvi samostalni korak Loreen“ koja će se održati u Delnicama u nedjelju, 12. ožujka.

„Osim što je povezala brojna mjesta Primorsko-goranske županije i okupila više od 1.000 trkača koji su zajedno ove godine pretrčali 5.000 km, Riječka ZIMSKA LIGA održat će se još jedanput ove sezone, ali s posebnim razlogom. Naime, prijateljica našega kluba treba pomoć. Zove se Loreen, ima 5 godina te nažalost urođeno narušenu motoriku pa ne može samostalno hodati. Loreen se liječi Bobath fizikalnom terapijom i robotskim uređajem Lokomat koji joj omogućuje da uči hodati. Kako to i biva, cijena takve terapije je jako visoka i nijedna obitelj si to ne može sama pokriti. Troškovi terapija, puta i smještaja samo za 2023. godinu dosežu i do 30.000 eura. I zato, u suradnji s gradom Delnice i TZ Gorskog Kotara radimo ovu posebnu, 100% humanitarnu utrku ZIMSKE LIGE za Loreen. Nema startnina. Samo donacije na licu mjesta“, objašnjavaju organizatori.

Trčat će se 6 km sa 150m elevacije po makadamu (šumskom putu), odnosno dva kruga oko Japlenškog vrha. Utrka je namijenjena trkačima i rekreativcima svih uzrasta i sportske spreme, uz poznatu monetu - važno je sudjelovati. Najbrži, najsporiji, najstariji i najmlađi sudionici osvojit će vrijedne nagrade donatora utrke KONZUM. Najbrže žene i muškarci osvojit će 70€, drugoplasirani 50 i trećeplasirani 30€. Konzum nagrađuje najmlađeg i najstarijeg sudionika s također 30€. Okupljanje, start i cilj su ispred pansiona „Lovački“ u kojemu je domaćin Grad Delnice u suradnji s Hrvatskim Šumama osigurao ručak za sve sudionike utrke. Da trkači ne ostanu žedni, pobrinula se Stanić grupa sa Juicy Fruits sokovima za sve sudionike.

Preuzimanje brojeva počinje od 9 sati, start utrke je u 11, proglašenje pobjednika u 12, a ručak u 12:30 sati.

Sto posto sredstava koje sudionici doniraju triatlon klub Rival uplatit će u crowdfunding kampanju „Za prvi samostalni korak“ .

Donacije možete uplatiti putem spomenute platforme ili na žiro račun otvoren kod Erste banke na ime LOREEN JURIČIĆ IBAN: HR7724020063104287120 (za uplate iz inozemstva SWIFT/BIS: ESBCHR22) ili na licu mjesta u Delnicama na dan utrke.

Prijaviti se možete isključivo online putem ovdje. Više informacija o utrci na webu i Facebooku kluba.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...