21. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – „I-Fest“

Autor: Nikola Cvjetović 01.12.2023

21_-Festival-stvaralastva-i-postignuca-djece-s-teskocama-u-razvoju-i-osoba-s-invaliditetom-%E2%80%93-%E2%80%9EI-Fest%E2%80%9C-23-900x600 Foto Grad Rijeka

Na 21. I-Festu svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća pokazat će preko 400 učesnika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Rijeka - U HKD-u na Sušaku održan je jutarnji dio programa ovogodišnjeg „I-Festa“, 21. Festivala stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. U prvom djelu programa nastupili su najmlađi, a program se nastavlja večeras u 18 sati kada nastupaju stariji sudionici Festivala.

Na 21. I-Festu svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća pokazat će preko 400 učesnika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Na 21. I-Festu sudjeluju: Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Osnovna škola Gornja Vežica, Osnovna škola Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Udruga “… i djeci s ljubavlju” i Modna agencija Glamour Tara.

Voditelji Festivala su Isabella Hujić, Maja Veranič, Biljana Portner, Stjepan Topić i Dražen Turina Šajeta koji ističe kako mu je upravo ovo najdraži festival. „Ovo je moj omiljeni festival i ponosan sam što ga imam priliku voditi već 20 godina. Neke od sudionika poznajem od kad su bili bebe, a danas su već odrasli ljudi koji rade. Družimo se, s godinama smo postali prijatelji, dolaze na koje koncerte i zadovoljstvo je vidjeti ih kako djeluju u svojoj zajednici. Ovaj festival je mjesto puno ljubavi, bez ikakvih kalkulacija i baš zato toliko uživam“, rekao je Šajeta.

U sklopu Festivala, u atriju Hrvatskog kulturnog doma, od 10:00 do 18:00 sati održava se i izložba radova koje su izradili učesnici festivala.

Valja napomenuti da je ulaz na Festival u potpunosti besplatan za sve zainteresirane.

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom održava se od 2003. godine, a organiziran je u sklopu projekta “Rijeka – Zdravi grad” Grada Rijeke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...