32. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci

Autor: Ivana Grabar 17.02.2022

wp-content/uploads/2018/10/HDZ_Ilustracija.jpg

HDZ Rijeka 18. veljače obilježava 32 godine od osnutka stranke u Rijeci

Rijeka - Povodom 32. obljetnice osnutka HDZ-a Rijeke (18.02.1990. - 18.02.2022.), javnosti su se obratili Zvonko Radočaj, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Primorsko-goranske županije i Josip Ostrogović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Rijeka.

-Čast mi je i zadovoljstvo da u ime Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr Franjo Tuđman” Primorsko-goranske županije mogu iskazati zahvalnost svim utemeljiteljima koji su 18.02.1990. godine u dvorani riječkog hotela Neboder održali osnivačku skupštinu HDZ-a u Rijeci.
Obilježavanjem 32. obljetnice slavimo ljude koji su u tim teškim vremenima imali snage biti prvi u okupljanju i koji do danas nikada nisu istisnuli iz sebe i svog srca Hrvatsku demokratsku zajednicu. Predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom Dr. Franjom Tuđmanom imali su hrabrosti ući u borbu za stvaranje hrvatske države. Nesebična politika stavljanja nacionalnih interesa ispred svega, požrtvovnost u interesu općeg dobra odnosno vrijednosti koje su utemeljitelji utkali u politiku HDZ-a trebaju i danas biti temeljne vrijednosti našeg političkog djelovanja. Njihov rad i nesebično davanje, poticaj su svima nama koji se danas bavimo politikom da iskrenim djelovanjem možemo i moramo raditi na boljitku i dostojnom životu svih građana Hrvatske.
Na kraju, još jednom želim zahvaliti svim našim utemeljiteljima i čestitati im 32. godišnjicu osnutka HDZ-a u Rijeci, rekao je Zvonko Radočaj, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ PGŽ.

-Uoči 32. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci želim iskazati iskreno poštovanje prema svima koji su imali vizije, hrabrosti i snage ustati protiv tadašnjeg sustava jednopartijskog jednoumlja i u tim teškim vremenima bili predvodnici u okupljanju hrvatskog naroda, koje će u konačnici odlučujuće definirati stvaranje hrvatske države. Predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom ostvarili su tisućljetni san i omogućili da danas imamo samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.
Veliko mi je zadovoljstvo i čast danas biti predsjednikom HDZ-a u Rijeci, kada Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem ulaže ogromna sredstva u krucijalne infrastrukturne i druge projekte koji će svim Riječanima omogućiti bolji i kvalitetniji život.
Uz veliku zahvalnost našim utemeljiteljima okrenimo se svi zajedno budućnosti da u sinergiji sa svim našim sugrađanima Rijeka postane istinska prijestolnica sretnog života, zaključio je Josip Ostrogović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Rijeka.