5. Festival psihologije i medija naredna dva dana u riječkom RiHubu i Art kinu Rijeka

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 01.06.2022

wp-content/uploads/2018/09/rihub-otvorenje-2018-6.jpg

Ove godine program Festivala obuhvaća šest izlaganja uživo, četiri putem zoom aplikacije, a novost je Filmska večer koju u Art kinu Rijeka organizira Društvo studenata psihologije Psihomnia.

Rijeka - Ovog četvrtka i petka, 2. i 3. lipnja održat će se 5. izdanje Festivala psihologije i medija u prostorima RiHuba i Art kina.

Festival psihologije i medija je platforma za suradnju psihologa i medijskih stručnjaka pokrenuta radi jačanja dijaloga između ovih profesija, te boljeg međusobnog razumijevanja i kvalitetnije suradnje. Zamišljen je kao skup konferencijsko-festivalske forme koja uključuje sve oblike sudjelovanja, a pokrenut je s namjerom uključivanja zainteresiranih organizacija i stručnjaka.

Ove godine program Festivala obuhvaća šest izlaganja uživo, četiri putem zoom aplikacije, a novost je Filmska večer koju u Art kinu Rijeka organizira Društvo studenata psihologije Psihomnia. Projekcija filma Bolje ne može potaknut će raspravu o ekranizaciji poremećaja - kako ih se prikazuje, koliko je cilj prikazati ih stvarno, a koliko se oni koriste kao filmski element koji doprinosi atmosferi filma. Cilj ovog projekta je senzibilizacija publike na prisutnost psihičkih poremećaja u filmu kao i što znači kada se oni ne prikazuju onakvima kakvima jesu i koliko to doprinosi stvaranju stigme oko mentalnog zdravlja općenito.

Detaljnije informacije donosi web stranica Festivala www.fpim.eu putem koje se može i prijaviti sudjelovanje na Festivalu. Za filmsku projekciju u Art kinu u četvrtak, 02. lipnja u 17.30 sati najava nije potrebna, a ulaz na sve sadržaje Festivala je besplatan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...