Aktualni sat Gradskog Vijeća: Sportska dvorana "Nafta" prokišnjava, traži se rješenje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.09.2022

wp-content/uploads/2020/09/ko%C5%A1arka-lopta.jpg

Pokušalo se sanirati i balon, zvale su se tvrtke iz Hrvatske i Slovenije, no niti jedna tvrtka nije mogla jamčiti da nakon izvođenja sanacije neće biti naknadnih propuštanja i niti jedan izvođač nije htio preuzeti odgovornost.

Rijeka - Aktualni sat 12. sjednice Gradskog vijeća i ovoga je puta obuhvatio neke aktualne, zanimljive teme. Bilo je, između ostalog riječi i o sportskoj dvorani "Nafta" koja već dulje vrijeme prokišnjava, a zbog čega pate mladi sportaši koji bi tu dvoranu trebali koristiti.

Potaknuta vapajima roditelja čija djeca igraju košarku u KK Sancti Viti, Tea Mičić Badurina (PGS) postavila je na Aktualnom satu pitanje korištenja dvorane. Problemi su infrastrukturne prirode i djeca nemaju normalne uvjete za bavljenje tim sportom, pa treniraju u dvorani OŠ Srdoči dvorani OŠ Kozala koje su im jedine htjele ustupiti sportske dvorane. Vijećnicu je zanimalo zašto ostale škole to ne rade i ne ustupaju dvorane i kada će se početi sa sanacijom dvorane „Nafta“?

gradsko_vijece_grad_rijeka_2022__1_-84690

Gradonačelnik Marko Filipović je kazao kako je upoznat s time da dvoranu – odnosno balon na igralištu „Nafta“, kako ga popularno zovu, treba sanirati. Rijeka sport koje je 2020. preuzelo objekt predložilo da se u proračunu za iduću godinu osiguraju sredstva za zamjenu balona. Kada je 2020. Rijeka sport preuzeo na upravljanje taj objekt uočena su propuštanja krova zgrade i balona. Dio problema koji se odnosi na zgradu je saniran i može se koristiti. Pokušalo se sanirati i balon, zvale su se tvrtke iz Hrvatske i Slovenije, no niti jedna tvrtka nije mogla jamčiti da nakon izvođenja sanacije neće biti naknadnih propuštanja i niti jedan izvođač nije htio preuzeti odgovornost.

"Školske sportske dvorane sudjeluju u sportskom životu grada. Koriste ih naviše mlađi sportaši sukladno odluci o korištenju prostora OŠ. Te dvorane održavaju domari koje za vanredno korištenje treba platiti. Problem u školama nije samo u plaćanju domara nego i nedostatak čistačica koje čiste predmetne dvorane, jer često niti škole ne dobivaju od nadležnog Ministarstva dozvole za zapošljavanje čistačica. Grad namjerava to riješiti tako da, ako ne budu mogli zaposliti čistačice, odnosno ako nema kadra u školi, angažirat će se čišćenje na adekvatan način izvana. Školama inače upravljaju odbori u kojima Grad Rijeka nema većinu i nema mehanizma da natjera ravnatelja svake pojedine škole da da ili ne da dvoranu na korištenje. Povećanjem cijena električne energije javlja se i problem materijalnih troškova", pojasnio je gradonačelnik.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...