Autotrolej postavlja displeje s voznim redovima na autobusna stajališta

Autor: Marina Pauletić 06.09.2023

displej_Autotrolej_ Foto: KD Autotrolej

Ukupno će biti postavljeno 36 displeja u Rijeci i Riječkom prstenu.

Rijeka – Postavljanjem i testiranjem displeja na autobusnim stajalištima KD Autotrolej s realizacijom je krenuo zadnji dio EU projekta Jačanje sustava javnog prijevoza, u sklopu kojeg su već ranije nabavljena i u promet stavljena 32 nova autobusa, te uvedeni pametni semafori na raskrižjima u gradu Rijeci.

Tako bi do konca godine, na ukupno 40 lokacija u funkciji trebalo biti 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta, kao i prateća mobilna i web aplikacija.

Ovaj dio projekta vrijedan je 743.247 € (bez PDV-a), dok je cijeli projekt Jačanje sustava javnog prijevoza bio vrijedan 10.750,547 €, s tim da je od strane EU fondova osigurano bespovratnih 7.233,393 €.

Sami displeji koji će prikazivati dolaske autobusa u realnom vremenu na stajališta bit će raspoređeni na području grada Rijeke njih ukupno 36, dok će po jedan biti postavljen na području Kraljevice, Klane, Kostrene, Čavli, Kastva, Lovrana i Moščenićke Drage. Na području Opatije bit će postavljena tri displeja, dok će na području Viškova displeji biti postavljeni na dvije lokacije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...