Blagdanska čarolija na Trsatskoj gradini produžuje se do nedjelje!

Autor: Marina Pauletić 05.01.2023

advent_na_gradini_trsat_2022__4_

Radno vrijeme kućica na blagdan Sveta tri kralja te tijekom vikenda bit će od podna do ponoći.

Rijeka - Svi će se složiti kako ovih blagdana vremenska prognoza nije bila nimalo naklonjena uživanju na otvorenom. Zbog brojnih upita posjetitelja koji su izrazili želju da još ovog vikenda uživaju u blagdanskoj čaroliji na Trsatskoj gradini, organizatori su odlučili kako će lampice svijetliti sve do nedjelje, 8. siječnja.

advent_na_gradini_trsat_2022__13_

Radno vrijeme kućica na blagdan Sveta tri kralja te tijekom vikenda bit će od podna do ponoći, a osim zanimljive gastro ponude, posjetitelji mogu razgledati jedinstvene božićne jaslice, uživati u zanimljivim dekoracijama ili se fotografirati u photo pointu s potpisom Coca Cole koji se nalazi u Miru junka.

advent_na_gradini_trsat_2022__11_

Gradina je ove godine obasuta s čak 12 kilometara lampica, na ulazu je smješten poklon visine preko pet metara, a unutar kaštela nalazi se najveća kruna u Europi – stilizirana interpretacija Votivne krune iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Unutar zidina dominira rimska kula, a lampicama su ogrnuti čak i najskriveniji dijelovi Trsatske gradine.

Ovog Adventa, kiši usprkos, Gradina je bila rado posjećena lokacija, a osim Riječanki i Riječana na Trsat su pristizali turisti iz cijele regije pa i šire. Šesto izdanje Adventa privodi se kraju, a ovaj je vikend prilika za još jednu blagdansku šetnju Trsatskim kaštelom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...