Bogat karnevalski tjedan donosi pregršt događanja

Autor: Portal Torpedo 07.02.2023

rijecki_karneval_zrak_2022 Foto: arhiva

Maškarani tanci va Pašcu već su tradicionalno dio karnevalskih događanja pa tako i ove godine.

Rijeka - Pred nama je izuzetno programski bogat karnevalski tjedan u kojem neće nedostajati dobre zabave i maštovitih karnevalskih kostima. Već sutra možete uživati u tradicionalnom karnevalskom koncertu Gradske glazbe Trsat u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu s početkom u 19 sati.

U petak, 10. veljače kreće prva od brojnih humanitarnih akcija u sklopu Karnevala – od 14 do 18 sati u Tower Centru Rijeka održat će se Dobrovoljno darivanje krvi. Tower Center Rijeka već četvrtu godinu zaredom u svojim prostorima organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a poziva se posjetitelje, zaposlenike, ali i riječke karnevaliste da daruju krv i da se pridruže ovoj lijepoj gesti. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se na 3. katu, a svi sudionici ove humanitarne akcije na dar će dobiti mali znak pažnje Tower Centra Rijeka i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Organizatori poručuju „Darujemo srcem, darujmo krv u što većem broju.“

Maškarani tanci va Pašcu već su tradicionalno dio karnevalskih događanja pa tako i ove godine možete svaki petak od 21 sat uživati u Domu Pašac na ludoj karnevalskoj zabavi.

djecja_karnevalska_povorka_2023_rijeka__7_

Subota, 11. veljače u ranim popodnevnim satima, rezervirana je za treće izdanje motorne maškarane manifestacije - CARnevalsku povorku. CARnevalska povorka počinje u 12 sati na Autokinu ex. Tenk na Trsatu, a vozi se pripremljenom rutom kroz cijeli grad te završava pod samim stadionom na Kantridi. Cijelu povorku predvodit će veliki turistički autobus koji pršti zabavom i muzikom, a za to će se pobrinuti grupa Fiesta. Svako vozilo plaća kotizaciju za sudjelovanje: motocikli 10 eura, osobni atomobili 25 eura te vozila za 6 do 8 ljudi 35 eura. Karte se mogu kupiti u Caffe baru Red Hot te u Fine Foodu Mamma Mia. Vozila moraju biti tehnički ispravna i registrirana.

Večernji sati u subotu rezervirani su za Export Deltu i Dom Zamet. U Export Delti tradicionalno se održavaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, a ovaj vikend izvrsna karnevalska atmosfera zagarantirana je uz grupu Vigor, koja na pozornicu izlazi u 21 sat. Karte su u prodaji u Dallas Music shopu i na ulazu u Export Deltu na dan koncerta. Cijena karata u pretprodaji je 6 eura, a na dan koncerta 8 eura. U Domu Zamet na programu su maškarani tanci uz grupu Cukar&Caffe od 21 sat.

rijecki_karneval_press_2023__3_

U nedjelju u 10 sati na Molo Longu u sklopu jubilarnog 40. Riječkog karnevala i uz suradnju Turističke zajednice grada Rijeke, Triatlon kluba Rival i sportske udruge Torpedo Runners održat će se 7. kolo Riječke Zimske lige 22/23 - Torpedo Carnival Run. Triatlon klub Rival vas poziva da se pridružite ovogodišnjem izdanju „Riječke Zimske lige u trčanju 22/23 – Igor Malešević“, koja se održava od 2004. i ove sezone slavi svoje 19. izdanje. Okuplja sportaše i rekreativce svih uzrasta iz svih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja. Zimska liga nije samo utrka, ona je mjesto upoznavanja, druženja i dobrog provoda, jer zna se da je nakon svake utrke fešta. Nakon Kostrene, Fužina, Kastva, Kraljevice, Bakra i Čavli, pretposljednje kolo ovosezonske rekordne Riječke Zimske lige održat će se u Rijeci, a trčat će se točno 5 kilometara po savršeno ravnoj stazi, odnosno 2 kruga po omiljenoj riječkoj šetnici.

U skladu s petim godišnjim dobom, čiji se vrhunac očekuje u nedjelju, 19. veljače kad je na rasporedu Međunarodna karnevalska povorka, trkači su pozvani, ovoga puta maskirani, protutnjati Molo Longom. Podizanje startnih brojeva na Molo Longu kreće od 9 sati, za dobru glazbu pobrinut će se DJ Tuni, od 9 i 30 sati do starta u 10 sati trkače i navijače zagrijavat će Zametski zvončari, a u 11 sati najboljim trkačima i maskama nagrade će uručiti kraljica Riječkog karnevala Maja Babin i Meštar Sandi. Prvih 200 prijavljenih trkača u startnom paketu čeka Carnival run marama za glavu, krafna, ručak, kuhano vino, magnezij, energetski napitak i energetski gel. Prijave su u tijeku na sljedećoj poveznici. Dođi, trči i budi što želiš!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...