Bonavia Rijeka d.o.o. kupuje Hotel Bonavia od Plave Lagune d.d.

Autor: Nikola Cvjetović 03.10.2023

Hotel_Bonavia_2

Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.

Rijeka - U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka d.o.o. i Plava Laguna d.d. objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.


Zaključenjem transakcije, Bonavia Rijeka d.o.o. će preuzeti i ugovore o radu svih zaposlenika Hotela Bonavia, osiguravajući jednostavnu tranziciju kako za zaposlenike tako i za goste.
„Vrlo smo ponosni što smo deset godina bili važan dio bogate povijesti Hotela Bonavia", komentirao je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune. „Vjerujemo da će se pod novim vlasništvom nastaviti nasljeđe hotela, a posebno predanost zaposlenicima."


Plava Laguna d.d., sa sjedištem u Poreču, kompanija je s bogatom poviješću koja traje više od 65 godina u turističkoj industriji u Hrvatskoj. Plava Laguna upravlja opsežnim portfeljem turističkih objekata koji obuhvaćaju hotele, resortove i kampove, koji zajedno svakodnevno ugoste više od 44.000 gostiju. Ova značajna infrastruktura sastoji se od oko 17.000 smještajnih jedinica raspoređenih u 20 hotela, 10 apartmanskih resortova i 9 kampova.


U društvu Bonavia Rijeka d.o.o. izrazili su zadovoljstvo preuzimanjem hotela Bonavia. Radi se o grupi investitora koja je preuzela i Jadran hotele d.o.o. Rijeka, gdje su u završnoj fazi pripreme planovi transformacije portfelja, a time i repozicioniranja Rijeke. Stoga, akviziciju Bonavije smatraju prirodnim nastavkom rasta i razvoja.


Uključivanje Bonavije smatra se važnim strateškim korakom u njihovoj viziji jačanja razvoja Rijeke kao etablirane turističke destinacije. Kristian Šustar, CEO i član Uprave Jadran hotela d.o.o. Rijeka, koji će ujedno voditi i poslovanje Bonavije, zaključio je sljedeće: „Cilj nam je svakako nastaviti bogato naslijeđe svih hotela koje imamo u portfelju, ali i dati im novu dimenziju koja će Rijeku staviti u fokus u vremenu koje je pred nama. U te planove, Bonavia se savršeno uklapa u svakom pogledu, i kao baština, ali i kao izniman hotel sa sjajnim timom zaposlenika.“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...