„Brajda u ritmu rocka“ novi mural koji krasi Park Eugena Čulinovića

Autor: Marina Pauletić 21.06.2024

grafit_osnovna_skola_brajda_2024__1_

Mural je dio projekta Vijeća Mjesnog odbora Brajda-Dolac „Proljeće na Brajdi“.

Rijeka – „Brajda u ritmu rocka“ naziv je novog riječkog murala koji se nalazi u parku Eugena Čulinovića na adresi Pomerio 26. Mural je svečano predstavljen jučer uz glazbeni nastup zbora učenika Osnovne škole Brajda te izložbu likovnih uradaka učenika škole.

grafit_osnovna_skola_brajda_2024__5_

Mural je dio projekta Vijeća Mjesnog odbora Brajda-Dolac „Proljeće na Brajdi“ i realiziran je kroz program Riječkog lokalnog partnerstva koji omogućava da se neposrednim sudjelovanjem građana, udruga i mjesnih odbora u suradnji s Gradom Rijekom brže i ekonomičnije riješi dio potreba stanovnika uređenjem manjih javnih površina poput dječjih igrališta, drvoreda, neuređenih zelenih površina, manjih divljih deponija…

grafit_osnovna_skola_brajda_2024__3_

Mural su oslikali učenici OŠ Brajda pod vodstvom profesorice Likovne kulture Jasne Malner Ladašić, a priključile su im se i studentice diplomskog studija Likovne pedagogije Akademije primijenjenih umjetnosti pod vodstvom mentorica profesorica Letricije Linardić i Ivane Bajcer.

Događaju su prisustvovali voditeljica projekta „Proljeće na Brajdi“, koja je ujedno i predsjednica Vijeća MO Brajda-Dolac Laura Orlić, voditeljica Odsjeka za mjesnu samoupravu Grada Rijeke Dragica Fadljević, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj te ostali sudionici projekta.

Kako je istaknula Laura Orlić, ovaj je projekt samo jedan u nizu kojima se želi oživiti ovaj park i aktivnostima koje organiziraju žele privući ljude, pogotovo iz susjedstva da borave u parku i da se druže. Izrada murala realizirana je s učenicima i profesorima OŠ Brajda koja se također nalazi u blizini i njime su zajednički htjeli uljepšati ovaj prostor. Za realizaciju projekta iz proračuna Grada Rijeke izdvojen je iznos od 2.250,00 eura. Od toga 1798,50 eura je utrošeno na sanaciju zida, a ostatak od 451,50 eura na kupnju boje za oslikavanje. Ostala sredstva koja su bila potrebna za boje, hranu i piće za sudionike te ostale potrepštine osigurane su donacijama od strane nekoliko donatora – Život d.o.o., Mirara Translations d.o.o., Lab doors d.o.o., Fast food Mamma Mia, Artkvart portal, Morski prasac i stranka PGS.

grafit_osnovna_skola_brajda_2024__2_
grafit_osnovna_skola_brajda_2024__4_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...