Bruce Lee pod zvjezdanim nebom trsatskog Kampusa

Autor: Andrea Načinović 28.05.2022

bruce lee na zmajevom putu

Ususret novom izdanju Student Day Festivala, 31. svibnja u 21 sat program Kultno kino Art-kina seli na riječki Kampus provjeriti može li kultni naslov Brucea Leeja Na zmajevom putu spojiti sve generacije u zajedničkom gledanju klasika pod zvjezdanim nebom.

Rijeka - Pedeseta obljetnica filma Na zmajevom putu jedne od najvećih ikona pop-kulture, Brucea Leeja, donosi projekciju filma pod zvjezdanim nebom na trsatski Kampus, na travnatu površinu iza Akademije primijenjenih umjetnosti. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

Ususret novom izdanju Student Day Festivala, 31. svibnja u 21 sat program Kultno kino Art-kina seli na riječki Kampus provjeriti može li kultni naslov Brucea Leeja Na zmajevom putu spojiti sve generacije u zajedničkom gledanju klasika pod zvjezdanim nebom. Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje.

Naime, ove je godine pedeseta obljetnica od kultne hongkonške borilačke komedije koju je napisao, producirao i režirao Bruce Lee te, naravno, tumači i glavnu ulogu. Uz njega, debitantsku ulogu na velikom platnu odlično je odradio još jedan kultni lik – Chuck Norris.

Jedna od najvećih ikona pop-kulture 20. stoljeća i osoba koja je 70-ih popularizirala filmove borilačkog žanra (ali i općenito borilačke sportove) tragično je preminula šest dana prije premijere narednog filma U zmajevom gnijezdu (1973.) koji je postao svjetski filmski hit i koji je Leeja pretvorio u međunarodnu filmsku (post-mortem) zvijezdu.

Projekcija filma na Kampusu održava se na zelenoj površini iza Akademije primijenjenih umjetnosti, a posjetiteljima se preporučuje da ponesu jastučiće ili dekice za sjedenje.

U slučaju lošeg vremena projekcija se seli u kinodvoranu Art-kina. Ako se projekcija održava u kinu, ulaz je i dalje slobodan za studentice i studente uz predočenje x-ice, a za ostatak publike naplaćuje se po redovnoj cijeni od 25,00 kn.

Program zajednički provode Art-kino i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u sklopu Student Day Festivala.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/