Čarobni adventski vikend u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 22.12.2022

wp-content/uploads/2021/11/advent-rijeka-korzo-koblerov-2021-17.jpg

Prilikom završne božićne kupnje svakako potražite predah na jednoj od adventskih kućica koje nude izvrsnu gastro ponudu.

Rijeka - Zvukovi božićnih zvona sve su bliže i bliže, a miris blagdanskog stola samo što nas nije podsjetio na završnicu najčarobnijeg doba godine. Blagdanska atmosfera nazire se iz svakog kutka grada, gdje se užurbano kupuju posljednji pokloni koji će se naći pod borom za naše najmilije. Blagdanski sajam na Korzu i ove godine nudi pregršt ideja za božićno darivanje, od brojnih rukotvorina, prirodne kozmetike, čajeva sve do suhomesnatih proizvoda, orašastih plodova i autohtonih proizvoda naše županije.

Prilikom završne božićne kupnje svakako potražite predah na jednoj od adventskih kućica koje nude izvrsnu gastro ponudu. Ri Gastro Advent, na Trgu Riječke rezolucije i na Trgu 128. brigade HV, iz godine u godinu postaje sve ukusniji tako da i ove godine nudi prave gastro poslastice za svačije nepce.

wp-content/uploads/2019/12/advent-rijeka-otvorenje-2019-grooversi-koblerov-trg-rijecke-rezolucije-15.jpg

U večernjim satima uvijek je veselo i na Trgu Ivana Koblera gdje vas iz dana u dan očekuje dobra glazba i izvrsni DJ-evi, koji će vas zagrijati i u najhladnijim danima, a ako vas ni glazba ne ugrije tu je i bogata ponuda čarobnih blagdanskih napitaka, koji će zagrijati i one najzimogroznije.

Kada se nalazite u centru grada obavezno prošećite do HNK Ivana pl. Zajca, gdje se smjestilo osam adventskih kućica s velikim izborom prigodnih blagdanskih jela i napitaka, sve to uz zvukove izvrsne glazbe i prekrasne blagdanske dekoracije. Adventiranje kod Kazališta, već drugu godinu za redom privlači sve veći broj kako domaćih, tako i stranih posjetitelja, koji koriste predivnu dekoraciju za stvaranje uspomena s ovogodišnjeg Rijeka Adventa.
U užem centru grada osmišljene su dekorativne instalacije, koje vas naprosto pozivaju da se fotografirate i ponesete sa sobom uspomenu na najčarobniji dio godine.

wp-content/uploads/2021/11/advent-rijeka-korzo-koblerov-2021-20.jpg

Sutra će Korzom zamirisati još jedna Gastrofešta u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima. Građanima će se već od ranih jutarnjih sati podijeliti brojne porcije friganih riba, a nakon toga i bakalara na gulaš.

Tradicionalno na dan sv. Stjepana možete uživati u koncertu „Božić je judi“ u Katedrali sv. Vida, a samo dva dana kasnije 28. prosinca u 19 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije očekuje vas koncert Jose Butorca.

Nakon đira po gradu prošećite na malo višu adventsku lokaciju - Trsatski kaštel, gdje je Advent na Gradini ove godine zasjao u još sjajnijem izdanju s čak 12 kilometara lampica.

wp-content/uploads/2021/11/trsatska-gradina-advent-opatija-2021-7.jpg

Još uvijek stignete napisati pismo Djedu Mrazu te mu ovog vikenda osobno uručiti u ekskluzivnoj poslovnici Poštanskog ureda Djeda Mraza u Riječkom tunelu. Radno vrijeme Poštanskog ureda ovog vikenda je u petak i subotu od 9 do 13 sati i od 17 do 21 sat. Kako bi stigao na vrijeme svoj djeci donijeti poklone do Božića Djed Mraz će u Poštanskom uredu biti u jutarnjem terminu.

Najmlađi još uvijek stignu uživati u vožnjama Vlakića Djeda Mraza, klizati na najposebnijem klizalištu Morska pahuljica i slikati se u Kućici Djeda Božićnjaka.

Dobar provod zagarantiran je i na Korzu za Staru godinu, kada će nas zabavljati DJ Voljen, Vatra i Queen Real Tribute Band.
Najčarobniji Advent na Kvarneru traje sve do 8. siječnja. Čekamo vas na brojnim gradskim adventskim lokacijama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...