Članovi HGSS stanice Rijeka u dvije akcije spasili ženu kraj Rječine i par koji se nasukao s plovilom

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.09.2022

akcija_hgss-41260 FOTO: HGSS Rijeka

"Dolaskom do unesrećene izvršeno je utopljavanje, nakon čega su unesrećena i njen pas otpraćeni do Pašaćkog mosta gdje ih je dočekala obitelj", stoji u izvještaju.

spasen_pas_hgss FOTO: HGSS Rijeka

Rijeka - Članovi HGSS stanice Rijeka u dvije su odvojene akcije 16. i 17. rujna dobro iskoordiniranim akcijama uspjeli pomoći troje ljudi koji su se zbog nevremena našli u nevolji. Njihove objave prenosimo u nastavku:

"Akcija Rječina – 16. rujna

Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 19:30. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi sa psom koja se nalazi na planinarskoj šetnjici u blizini mlina Žakalj te zbog naglog podizanja vodostaja nije u mogućnosti prijeći na istočnu stranu rijeke Rječine. Zbog loših vremenskih uvjeta (jaka kiša te posljedično skliska podloga), neposjedovanja rasvjete i pothlađenosti, unesrećena se nije u mogućnosti samostalno kretati alternativnim planinarskim putevima. Odmah po primitku poziva na teren iz baze Vežica izlazi 14 članova HGSS stanice Rijeka s 4 terenska vozila, podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa unesrećenoj pristupa planinarskim putevima preko Svete Katarine, dok drugi pristupa planinarskom stazom koja kreće s mosta Pašac. Dolaskom do unesrećene izvršeno je utopljavanje, nakon čega su unesrećena i njen pas otpraćeni do Pašaćkog mosta gdje ih je dočekala obitelj. Time je ova akcija završila oko 21:55.

nabujala_rjecina_hgss FOTO: HGSS Rijeka

Akcija Ustrine – 17. rujna

Poziv u pomoć stiže oko 05:00 preko županijskog centra 112 pri čemu ispomoć traži središnjica za spašavanje i traganje na moru. Riječ je o 2 osobe koje je snažna bura prilikom plovidbe izbacila na obalu u uvalu ispod mjesta Ustrine. Pritom je plovilo oštećeno, no osobe nisu životno ugrožene. Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Lošinj izlaze 2 člana HGSS stanice Rijeka s jednim terenskim vozilom. Dolaskom do unesrećenih, izvršeno je utopljavanje te osiguravanje plovila, nakon čega su unesrećeni terenskim automobilom prevezeni do Hitne medicinske službe radi sumnje na ozljedu noge. Time je ova akcija završila oko 09:00."

akcija_hgss1 FOTO: HGSS Rijeka
Više sa portala torpedo.media ...