Dan otvorenih vrata na Klinici za dentalnu medicinu

Autor: Marina Pauletić 09.04.2024

obilazak_kbc_susak_vili_beros__2_ Foto: ilustracija

Rano otkrivanje karcinoma usne šupljine spašava živote.

Rijeka - U okviru obilježavanja Svjetskog tjedna svijesti o oralnom karcinomu i karcinomu glave i vrata (Oral, Head and Neck Cancer Awareness Week), na Klinici za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka i Fakultetu dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci organizira se Dan otvorenih vrata. Ova akcija se provodi širom svijeta s ciljem prepoznavanja karcinoma usne šupljine u ranoj fazi jer rano otkrivanje spašava živote.

U Danu otvorenih vrata, Odjel za oralnu medicinu Klinike za dentalnu medicinu (Krešimirova 40, I. kat, ordinacija br. 2) omogućit će u srijedu 10. travnja od 12 do 15 sati zainteresiranim građanima pregled usne šupljine bez narudžbe i uputnice koji će izvoditi specijalisti i specijalizanti oralne medicine.

- Rak usne šupljine, odnosno oralni karcinom, je šesti najčešći oblik raka na svijetu. Nažalost, ponekad se otkrije u uznapredovalom stadiju kada je ishod liječenja neizvjestan. Posebno ranjive skupine za ovaj oblika raka su muškarci, pušači, konzumenti alkohola, osobe s oslabljenim imunosnim sustavom i osobe koje u obitelji imaju oboljele od karcinoma usne šupljine. Stoga, u „Danu otvorenih vrata“ naročito pozivamo njih da izdvoje malo vremena za sebe i dođu na pregled koji će raditi specijalisti i specijalizanti oralne medicine. Kratak i jednostavan pregled usne šupljine i dijagnostika u početnoj fazi bolesti mogu spasiti život, poručuju iz Klinike.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...