Danas...za vas...!: Rukometni znalci i chefovi kuhali za potrebite

Autor: Sanja Monar 28.04.2023

humanitarna_akcija_kuhanje_rukometasi-23490

Pripremalo se oko 1 500 obroka, a na meniju našla se riblja juha s rižom i povrćem, blitva s krumpirom, tjestenina s umakom od tune, pohani oslić te brodet od dagnji s palentom kompiricom.

humanitarna_akcija_kuhanje_rukometasi

Rijeka -Jedinstveni humanitarni projekt "Danas...za vas...!" je u svom sedmom izdanju okupio doista sjajna imena iz svijeta sporta i kulinarstva, a sve s humanim zajedničkim ciljem - pripremanju obroka za beskućnike i potrebite.

U Domu Crvenog križa na Pećinama, zajedno sa zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, u pripremi obroka sudjelovali su: izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac, vratar reprezentacije Marin Šego, trener vratara Valter Matošević, voditelj Ureda za odnose s javnosti HRS-a Drago Ćosić, dugogodišnji rukometni djelatnik MRK Zamet Marin Mišković, predsjednik Županijskog rukometnog saveza Boris Konjuh te rukometni trener Drago Žiljak. Pomoć rukometašima i rukometnim djelatnicima u pripremi obroka pružila su i dva chefa – Tino Sinožić, chef hotela Navis Opatija te Kristijan Kozmić.

Pripremalo se oko 1 500 obroka, a na današnjem meniju našla se riblja juha s rižom i povrćem, blitva s krumpirom, tjestenina s umakom od tune, pohani oslić te brodet od dagnji s palentom kompiricom. Svi su zajedno spremali obroke za potrebite, a pripremljeni obroci dostavljeni su korisnicima riječkih pučkih kuhinja, prihvatilištima za beskućnike, a individualno su se obroci dostavili i korisnicima pučke kuhinje, na njihove adrese.
U svečanom trenutku današnjeg događanja izbornik Goran Perkovac je Damjanu Miletiću uručio dres hrvatske rukometne reprezentacije s potpisima svih igrača i stožera, a domaćin je reprezentaciji zaželio puno uspjeha u utakmici s Belgijom te na svim narednim utakmicama.

I ovo izdanje je još jednom potvrdilo da ja ovaj projekt postao jedan od vodećih humanitarnih akcija na ovim prostorima, na ponos organizatora i svih sudionika koji se drage volje uključuju u ovaj doista jedinstven projekt.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...