Dani sv. Vida: Dodijeljena priznanja za najljepše izloge

Autor: Nikola Cvjetović 15.06.2023

Nagrade-za-najbolje-uredjene-izloge-1-900x600

U okviru proslave Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke dodijeljena su tradicionalna priznanja za najbolje uređene izloge u užem centru grada u sklopu projekta “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva”.

Rijeka - Grad Rijeka putem Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte od 2012. godine tradicionalno provodi projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva” u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Projekt obuhvaća aktivnosti poticanja poduzetnika na uređenje izloga poslovnih prostora te uređenja i nagrađivanja najbolje uređenih izloga poslovnih prostora povodom Dana sv. Vida i regate „Fiumanka“.

Cilj ovog projekta je omogućiti mladim učenicima završnih razreda ŠPUR-a da svoja praktična znanja, u suradnji s poduzetnicima, prezentiraju građanima Rijeke dajući time značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta. Posredno, na ovaj način, svi sudionici doprinose promicanju kulturno – povijesnih vrijednosti svoga grada te unaprjeđenju razvoja urbanog turizma u Rijeci.

Čestitavši svim nagrađenima, zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan zahvalila je kako poduzetnicima i umjetnicima, koji su se uređenjem izloga pridonijeli ljepšem izgledu našeg grada, ali i učenicima i profesorima Škole za primijenjenu umjetnost.
„Izuzetno smo ponosni što imamo takvo kreativne mlade ljude, koji imaju i želju da svojom kreativnošću doprinesu svome gradu“, kazala je zamjenica gradonačelnika Krpan.

Kako je kazala privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić, od početka projekta i suradnje sa Školom za primijenjenu umjetnost uređeno je više od 280 izloga.

Povjerenstvo za odabir najbolje uređenih izloga u sastavu Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, Marko Mikašinović iz Turističke zajednice grada Rijeke i Vesna Martić iz Grada Rijeke, Upravnog odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte izvršilo je 12. lipnja 2023. godine obilazak užeg centra grada gdje se nalazi najveći broj poslovnih prostora te izabralo najljepše uređene.

Najljepši izlozi birali su se prema nekoliko kriterija, vodeći računa o originalnosti i kreativnosti u načinu predstavljanja proizvoda i uporabi dekorativnih elemenata, potom estetskom skladu, kao i blagdanskom ugođaju.

Najljepšim izlozima uređeni od strane učenika Škole za primijenjenu umjetnost proglašeni su izlozi trgovina Max & CO, Korzo 6A (1. mjesto), Croatia in a Box, Grivica 6A (2. mjesto) te Supermajice.hr, Andrije Medulića 1D (3. mjesto).

U ime trgovine Max & CO, kao jednog od brenda Rijekatekstila, nagradu je preuzela Ivanka Pavičić. Kazala je kako su izlozi Rijekatekstila oduvijek uređuju u blagdanskom duhu, no uključivanje učenika Škole za primijenjenu umjetnost dalo je jednu novu dimenziju.

Izlozi koji su izabrani kao najljepše uređeni u vlastitom aranžmanu su izlog Male galerija Bruketa Užarska 25 (1. mjesto), Cvjećarnice Čičak, Sokol – Kula 1 (2. mjesto) te ateliera Madeliefie Art by Antea Delpin, Sokol – Kula 4B (3. mjesto).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...