Dani sv. Vida: Održana zavičajno-turistička tura „Đir s Orehovićem“ za noniće i unuke

Autor: Portal Torpedo 12.06.2023

Avanture-malog-Orehovica-7-900x600

U sklopu Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke jučer je održana zavičajno-turistička tura za noniće i unuke „Đir s Orehovićem“.

„Đir s Orehovićem“ je dvosatno edukativno razgledavanje dijelova Rijeke uključenih u priču romana „Velike avanture malog Orehovića“ na kojem se ova tura i temelji.

U turu je bilo uključeno deset točaka, a djeca su sa svojim nonićima i roditeljima obišla rutu od trga ispred HNK Ivana pl. Zajca, preko Gradske tržnice, Rive, Željezničkog kolodvora, zaključivši obilazak s Dječjom kućom u Art kvartu Benčić.

Organizator ture je Udruga Orehović, koja se bavi aktivnim upoznavanjem i promicanjem kulturnog naslijeđa Primorsko-goranske županije i grada Rijeke te pripovjedne i povijesne baštine našeg kraja.

U ponedjeljak, 12. lipnja u 18 sati organizira se tura za odrasle, a prijave građana za sudjelovanje u „Điru s Orehovićem“, budući da je broj sudionika ograničen, primaju se na e-mail orehovicevabajka@gmail.com.

Sudjelovanjem u turi Riječani svih generacija imaju prilike upoznati svoj grad i njegovu tradiciju, saznati povijesne zanimljivosti o Rijeci koje se nalaze i u romanu o Orehoviću, dječaku iz oraha s Podmurvica, zabavljati se pomoću starih društvenih igara i napjeva, sve to uz orehnjače te uz stare recepte koji se također mogu naći u romanu.

Osim u knjizi, bajka „Velike avanture malog Orehovića“ Ljiljane Došen može se pronaći i u zvučnom obliku na stranicama Radio Rijeke na linku: https://radio.hrt.hr/slusaonica/velike-avanture-malog-orehovica

Također, bajku na dva jezika, hrvatskom i talijanskom, možete čitati na Wattpad platformi na linku: https://www.wattpad.com/user/LilianaFiume.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...