Dani Sv. Vida: Predstava Gradskog kazališta lutaka "Wanda Lavanda"

Autor: Nikola Cvjetović 12.06.2023

kazaliste_lutaka

U utorak, 13. lipnja, u 18 sati na Korzu će se izvesti predstva namijenjena djeci uzrasta "plus tri".


Rijeka - U utorak, 13. lipnja 2023. godine, u 18.00 sati, na pozornici na Korzu, u sklopu Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke održat će se predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka Wanda Lavanda, autorica Jelene Tondini i Morane Dolenc.


Glavni lik ove priče je ovčica Wanda koja se zbog svoje šarene vune ističe među ostalim životinjama i svojim neobičnim izgledom odstupa od svoje okoline te svojih prijatelja.
Iako je njezina posebnost izdvaja od livade na kojoj živi, s vremenom počinje shvaćati da to nije njezina mana već prednost.

Ovo je priča o toleranciji i uvažavanju različitosti koja će djeci od najranije dobi pomoći naučiti važnost prihvaćanja drugačijih od sebe. Rijeka i kvarnersko područje su, između ostaloga, poznati po svojim tolerantnim svjetonazorima koje treba njegovati i uvijek graditi, a s obzirom da predstava nastaje prema predlošku istoimene slikovnice koja svoj vizualni identitet bazira na prirodnim materijalima tj. filcanoj ovčjoj vuni te mirisnoj lavandi, „Wanda Lavanda“ u sebi objedinjuje suvremeni i aktualni sadržaj te tradicionalna obilježja Mediterana.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta 3+.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...