Danica Zorović izlaže u Mjesnom odboru Pećine

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2024

plaza_glavanovo_pecine_2023__1_

Izložba će se otvoriti 10. lipnja

Rijeka - U sklopu programa rada i organizaciji vijeća Mjesnog odbora Pećine otvorit će se izložba autorice Danice Zorović u ponedjeljak, 10. lipnja s početkom u 18 sati u mjesnom odboru Pećine, na adresi Janka Polića Kamova 73a.


Gospođa Danica Zorović, rođ. Marušić, rođena je 18. svibnja 1947. u Ljubljani. Po ocu je griškinja, a po majci iz Žiri ( Slovenija). Završila je Medicinski fakultet u Rijeci i radila kao anesteziolog u Ljubljani, Virovitici, a najveći dio radnog vijeka u KBC Rijeka.


Slikarstvom se bavi od 2003. godine, kada je završila tečaj slikanja kod Roberta Mijalića, koji ju je upoznao s raznim tehnikama slikanja. Tijekom sljedećih godina pohađala je i tečajeve slikanja kod Dijane Lukić, te Ane Škrobonje.


Danas živi i slika u Rijeci, Nerezinama i Vincennesu ( Paris, Francuska). Tijekom proteklih 20 godina Danica Zorović je raznim tehnikama ( pastelom, akrilom i uljem, te miješanom tehnikom) slikala portrete obitelji, prizore iz Rijeke, Nerezina i Vincennesa, te pejzaže otoka Cresa i Lošinja. Na ovu izložbu, u sklopu Mjesne zajednice Pećine, potaknulo ju je preseljenje u ulicu Janka Polića Kamova, u obiteljski stan u kojem je provela mladost i studentsko doba.


Naročito volim slikati portrete preko kojih nastojim prikazati emocije osoba kojima sam okružena, te uloviti toplinu njihovih odnosa i zajedničkih trenutaka. Posebno me motiviraju Nježnost, Ljubav, Uzajamnost i Radost. Upravo te emocije pretočili su Jan Bolić i njegova majka Maristela u način života, o čemu najbolje svjedoče Janove knjige. Stoga sam ovu izložbu posvetila Janu i Maristeli, kojima također poklanjam sliku " Žena pod velom ", prilikom ove izložbe. „( Danica Zorović )

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...