Delegacija Grada Čačka posjetila Primorsko-goransku županiju i Rijeku

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 19.06.2022

delegacija_grada_cacka

Zamjenik župana Mamula i gradonačelnik Filipović su gostima predstavili započete i dovršene razvojne projekte na području Rijeke i PGŽ od posljednjeg susreta 2019. godine, budući da je zbog pandemije odgođena praksa redovitih susreta.

Rijeka - Zamjenik župana Petar Mamula i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović primili su brojnu delegaciju Grada Čačka pod vodstvom pomoćnika gradonačelnika Miroslava Petkovića, a susret je dio višednevnog programa boravka povodom sudjelovanja karnevalske skupine iz Čačka na Riječkom karnevalu.

Prijemu su prisustvovali i konzul Republike Srbije u Rijeci Nenad Maričić, predsjednik Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva Nikola Ivaniš, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine za Grad Rijeku Mile Opačić, predsjednik riječkog ogranka Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Dragiša Laptošević i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Poželjevši srdačnu dobrodošlicu gostima, zamjenik župana Mamula i gradonačelnik Filipović su gostima predstavili započete i dovršene razvojne projekte na području Rijeke i PGŽ od posljednjeg susreta 2019. godine, budući da je zbog pandemije odgođena praksa redovitih susreta.

“Ovo je naš prvi susret nakon dugo vremena i vjerujem da je on znak da su pandemijska vremena za nama te da ćemo nastaviti razvijati našu intenzivnu suradnju. Posebno mi je drago da je među gostima i brojna gospodarska delegacija što će nam omogućiti tješnju povezivanje i naših ekonomija na lokalnoj i regionalnoj razini”, izjavio je zamjenik župana Mamula.

Na dobru suradnju Rijeke i Čačka osvrnuo se i gradonačelnik Filipović koji je tom prilikom izjavio: “Brojnost delegacije pokazuje koliko smo bliski partneri i da je suradnja s Čačkom ostala na zavidnoj razini. Lipanj je u Rijeci bogat događanjima i vjerujem da ćete se vratiti kući zadovoljni i s lijepim dojmovima. Gospodarska suradnja je ključna, a na tim temeljima se prelijeva i na ostale sektore, kao što su kultura i turizam”.

delegacija_grada_cacka1

Zahvaljujući domaćinima na dobrodošlici, pomoćnik gradonačelnika Čačka Petković je ponovio da je dosadašnja uspješna suradnja usporila zbog pandemije, ali unatoč tome kontakti nisu prekinuti. Petković je napomenuo da je Čačak 2023. prva nacionalna prijestolnica kulture Srbije te da će iskustva Rijeke i veze među gradovima doprinijeti uspješnom provođenju tog projekta u Čačku.

Predsjednik Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva Nikola Ivaniš je podsjetio prisutne da je Udruga osnovana s ciljem razvoja odnosa i prijateljstva među našim narodima, a neovisno o tome koliko su ti odnosi na državnim razinama bolji ili lošiji, uvijek ima prostora za napredak i daljnje unaprjeđenje.

“Nadamo se intenzivnom nastavku suradnje u skoroj budućnosti. Podsjećam da je 2019. sve bilo spremno za potpisivanje Sporazuma o suradnji između turističkih zajednica Rijeke, Opatije i Čačka. Zbog toga, očekujemo da će se Sporazum potpisati uskoro te da će biti ozbiljan poticaj unaprjeđenja suradnje u turizmu i zdravstvenom turizmu”, zaključio je Ivaniš.

U delegaciji Grada Čačka bili su: pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, vijećnik Nemanja Trnavac, direktor Umjetničke galerije “Nadežda Petrović” Branko Ćalović, direktor JP Gradac Milan Bojović, direktor JKP Morava Srđan Bošković, direktor TV Galaksije Miroljub Petrović i predstavnici gospodarskog sektora.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...