Delegacija Kopra u posjetu Gradu Rijeci

Autor: Marina Pauletić 27.02.2024

delegacija_kopra_u_rijeci

U sklopu posjeta Rijeci, delegacija Kopra posjetila je JGL Muzej farmacije.

Rijeka - Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović sa suradnicima održao je niz radnih sastanaka s delegacijom Grada Kopra, na čelu s gradonačelnikom Alešom Bržanom, koja je došla u posjetu Gradu Rijeci.

Predstavnici dvaju gradova razmijenili su iskustva na temu upravljanja gradom, suradnje grada s lukom, projekata koji vode poboljšanju života u gradu, turizma te digitalizacije.

„Kopar i Rijeka imaju puno sličnosti. Riječ je o lučkim gradovima koji nisu najveći gradovi u svojim državama, ali su unatoč tome izuzetno dinamični u razvoju i planovima za budućnost. Suradnja će svakako doprinijeti jačanju gospodarske suradnje i uspostavi suradnje na drugim područjima poput kulture i sveučilišta. Ovo je zasigurno tek početak jednog sjajnog odnosa, s puno mogućnosti za daljnju suradnju na nekim novim projektima“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Delegaciju Grada Kopra, uz gradonačelnika Bržana, činili su i zamjenica gradonačelnika Mateja Hrvatin Kozlovič te savjetnici gradonačelnika Mojca Kleva Kekuš i Andrej Erzetič.

Pored gradonačelnika o zajedničkim temama koje povezuju Rijeku i Kopar na sastancima su raspravljali i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Marijan Vundać, pomoćnik pročelnika za informatiku i informacijsku sigurnost Danijel Antonić, direktor Riječke razvojne agencije Porin Nenad Antolović te Antonija Kardum, voditeljica informiranja i istraživanja tržišta Turističke zajednice grada Rijeke.

U sklopu posjeta Rijeci, delegacija Kopra posjetila je JGL Muzej farmacije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...