Demo dan s prezentacijom poslovnih ideja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci

Autor: Sanja Monar 29.03.2023

wp-content/uploads/2019/10/step-ri-zgrada-kampus-realizator.jpgIlustracija

Program završava natjecanjem u prezentaciji poslovnih ideja (Demo danom) koje će se održati 30. ožujka

Rijeka - Filozofski fakultet Rijeka i STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci su proveli drugi u nizu pilot programa osposobljavanja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci u poduzetničkim vještinama. Studenti Filozofskog fakulteta su učili kako iz znanja i kompetencija koje su stekli tijekom studiranja mogu kreativnim načinom razmišljanja, poduzetništvom i inovacijama pokrenuti svoju ideju, unaprijediti društvo i bolje razumjeti izazove pokretanja i rasta poslovnog pothvata.

Pilot program se provodio tijekom ožujka u sklopu projekta Inno4YUFE te je privukao preko trideset studenata koji su se kroz vođene radionice, zadatke, primjere te razradu vlastite poduzetničke ideje upoznali sa sljedećim izazovima:

· Kako formulirati i odabrati poslovnu ideju.

· Kako identificirati i razumjeti kupce i korisnike, njihove potrebe i okolnosti u kojima kupuju.

· Koji su bitni elementi poslovnog modela.

· Kako predstaviti vlastitu ideju.

· Proces pokretanja poslovanja i osnove financijske pismenost
i.

Program završava natjecanjem u prezentaciji poslovnih ideja (Demo danom) koje će se održati 30. ožujka u 13 sati u prostorima Filozofskog fakulteta u Rijeci (dvorana F-230). Svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju i ECTS bod (jedan ali vrijedan), a najbolji timovi će osvojiti korisne nagrade.

-Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Demo danu i podrže studente koji su vrijedno razvijali svoje poduzetničke ideje, poručuju organizatori, dodajući kako prethodna prijava na događaj nije neophodna.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...