Dobre vijesti iz Policijske uprave: Nema više beskonačnog čekanja u šalter sali, u funkciju stavljen e-redomat

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 19.05.2022

wp-content/uploads/2019/02/mup-policija-upravna-zgrada-2019-3.jpg

Redni broj za šaltere policijske uprave od sada se može preuzeti putem pametnog telefona.

Rijeka - PU primorsko - goranska objavila je kako će se brojevi za obavljanje upravnih poslova u njihovom sjedištu (Žrtava fašizma 3), od sada moći preuzeti i putem pametnih telefona. U primjenu je, naime, stavljen e-redomat, aplikacija za mobilni pristup kojom se brzo i jednostavno dolazi do broja.

Upisivanjem riječi redomat.mup, redomat ili eredomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara tražilica REDOMAT MUP. Ulaskom u otvorenu aplikaciju, kroz tri koraka na vrlo jednostavan i brz način može se preuzeti redni broj, rezervirati termin ili pratiti status preuzetog rednog broja za jednu od niže navedenih usluga:

- Preuzimanje dokumenata
- Prebivalište, osobne iskaznice i putovnice
- Poslovi vezani za vozačke dozvole i vozila
- Pravne osobe - dozvole za boravak i rad

Iz PU primorsko-goranske mole korisnike aplikacije da poštuju pravilo jedna osoba - jedan broj, a u slučaju spriječenosti da otkažu termin kroz aplikaciju.

redomat mup

Osim putem mobilne aplikacije, građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom na ulazu u šalter salu u Rijeci, Žrtava fašizma 3.

Također, iz policijske uprave građanima skreću pozornost da se na istoj adresi na ulazu u šalter salu upravnih poslova nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje službenici pomažu građanima u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti elektroničke javne usluge sustava e-Građani .

Podsjećaju se građani da za pojedine upravne poslove nije potrebno čekati u redovima već zahtjeve mogu podnijeti online, korištenjem e-Usluge MUP-a RH putem sustava e-Građani.

Sve potrebne informacije mogu se pronaći na poveznici: e-Usluge MUP-a RH.