Dodijeljene godišnje nagrade Grada Rijeke „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 19.01.2023

Dodjela-nagrada-AmbasadoRI-odgoja-i-obrazovanja-22-1200x800

Cilj ove nagrade koju je Grad Rijeka ustanovio 2019. godine je istaknuti neprocjenjivu ulogu proaktivnih, inovativnih i predanih odgojno-obrazovnih radnika u procesu prepoznavanja i razvoja potencijala sve djece, u izgradnji održive i demokratske škole, a time i uspješne i sretne zajednice.

Rijeka - Nela Dundović iz Dječjeg vrtića More, Nada Kegalj iz Osnovne škole Podmurvice i Martina Mašić iz Osnovne škole Kantrida dobitnice su godišnje nagrade Grada Rijeke “AmbasadoRi odgoja i obrazovanja“. Nagrada „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“ dodjeljuje se s ciljem posebne valorizacije individualnog doprinosa odgoju i obrazovanju odgojno-obrazovnih radnika iz riječkih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova.

Cilj ove nagrade koju je Grad Rijeka ustanovio 2019. godine je istaknuti neprocjenjivu ulogu proaktivnih, inovativnih i predanih odgojno-obrazovnih radnika u procesu prepoznavanja i razvoja potencijala sve djece, u izgradnji održive i demokratske škole, a time i uspješne i sretne zajednice. Nagrada se dodjeljuje u novčanom iznosu od 7.000 kuna (929 eura) po osobi i u obliku pisanog priznanja.

Dodjela-nagrada-AmbasadoRI-odgoja-i-obrazovanja-18

Nagrade ovogodišnjim „ambasadoricama“ uručile su zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj.

„Ovom nagradom želimo vam zahvaliti što ste svoj radni vijek posvetili našim najmlađim sugrađanima na kojima ostaje budućnost Rijeke“, istaknula je zamjenica Krpan dodavši kako je ponosna na sve učitelje, odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje koji svojim trudom i radom doprinose tome da Grad Rijeka bude lider u brojnim projektima koji se tiču odgoja i obrazovanja.

„Iz godine u godinu dolaze naprednije i izazovnije generacije, i što se tiče same djece, ali i što se tiče tehnologije i razvoja. Sve se ubrzano razvija i potrebno je pomno pratiti sve situacije kako bi naša djeca bila odgajana i obrazovana na način da budu senzibilizirani i pripremljeni za prepoznavanje i rješavanje rastućih izazova. Istodobno, moraju naučiti biti spremni aktivno doprinijeti razvoju društva koje poštuje dostojanstvo i posebnost svakog čovjeka“, rekla je Krpan i dodala kako Grad Rijeka puno ulaže i u nadstandard kojim se nastoji obogatiti obrazovni proces te se u sklopu toga provode razni projekti poput programa RInkluzija, programa Moja Rijeka, Ri move te Građanski odgoj i obrazovanje, koji preuzima sve više gradova u Hrvatskoj i brojni drugi programi.

„Sustav odgoja i obrazovanja kanal je kojim se svu djecu, neovisno o socioekonomskoj, obiteljskoj ili drugoj situaciji, može osvijestiti koliko vrijede, koliko je njihov angažman važan, koja su to njihova prava, ali i obveze prema zajednici u kojoj žive. Iz tog je razloga važno zahvaliti onima koji svakodnevno pomažu djeci da odrastu u sretne, ostvarene, tolerantne i aktivne ljude, a to ste upravo vi“, završila je Sandra Krpan.

Dodjela-nagrada-AmbasadoRI-odgoja-i-obrazovanja-7

Ovogodišnje dobitnice zahvalile su se na nagradi istaknuvši kako ih veseli što se prepoznao njihov dugogodišnji trud i rad, a kako je istaknula odgojiteljica Nela Dundović “unatoč tome što je posao odgojitelja izuzetno zahtjevan, da se opet rodim ponovno bih odabrala isto zanimanje i isti životni put“. Dodala je kako njihovo zvanje zahtjeva cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje, ali i da im donosi veliko zadovoljstvo. „Kada vidite da vam dijete u vrtić dolazi nasmijano, kada sa žarom u očima gleda što ste sve za njih pripremili, kada traži vaš pogled i vašu potvrdu, znate da ste na dobrom putu i da radite dobar posao. Također, moram tu spomenuti i roditelje koji cijene naš trud i rad, koji su spremni na suradnju. Čast mi je biti dobitnica ove nagrade, biti prepoznata kao radnik koji voli svoj posao“, rekla je Dundović.

U prigodnom programu dodjele nagrada nastupili su učenici drugog razreda OŠ Podmurvice te učenici i članovi Debatnog kluba OŠ Podmurvice.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...