Dodjela Godišnjih nagrada, Zlatnih plaketa i Nagrade za životno djelo na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke

Autor: Marina Pauletić 09.06.2023

grad_rijeka_gradska_uprava_2023__3_ Foto: arhiva

Ljubomir Španjol-Pandelo dobitnik je Nagrade Grada Rijeke za životno djelo.

Rijeka – Ovoga ponedjeljka, 12. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca povodom Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke održat će se svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke na kojoj će biti dodijeljene Godišnje nagrade Grada Rijeke, Zlatne plakete „Grb Grada Rijeke“ i Nagrada za životno djelo.

Dobitnici Godišnjih nagrada Grada Rijeke su: Ivica Nikolac za doprinos promicanju fotografske umjetnosti, međunarodnu promidžbu riječkih umjetnika te stručni rad s djecom i mladima u području fotografije u Rijeci i šire, Slobodan Čegar za vrhunska sportska ostvarenja na državnom prvenstvu i unapređenje sporta dizanja utega u Rijeci, Sandro Bastiančić za izuzetan dugogodišnji doprinos na domaćoj glazbenoj sceni te kao dobitnik nacionalne nagrade kantautor godine, Luči Vidanović za maštoviti te inovativni lutkarski i scenografski izričaj predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Zoran Žmirić za iznimne umjetničke književne kvalitete koje obogaćuju kulturni život Rijeke pronose ime grada diljem Europe i dr. sc. Bojana Ćulum Ilić za značajan doprinos razvoju suradnje sveučilišta i lokalne zajednice.

Zlatne plakete „Grb Grada Rijeke“ dodijelit će se Udruzi Depaul Hrvatska za značajan dugogodišnji doprinos u području socijalne skrbi i promicanju ljudskih prava kao i temeljnih vrijednosti te Udruzi Pro Torpedo za izuzetan doprinos istraživanju, valorizaciji, promicanju i očuvanju industrijske baštine Rijeke i Hrvatske.

Ljubomir Španjol-Pandelo dobitnik je Nagrade Grada Rijeke za životno djelo, a dobit će ju radi iznimnog doprinosa u razvitku grada Rijeke na području stanogradnje, gospodarstva i sporta.

Prisutnima će se na sjednici obratiti predsjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i nadbiskup riječki i metropolit mons. Mate Uzinić, a očekuje se i dolazak predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.

U prigodnom programu svečanosti nastupit će učenice 3. razreda klasičnog baleta OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica s plesnom točkom „Vile ivanjske noći“, Gradsko kazalište lutaka Rijeka s isječcima iz predstava „Sretna kućica“ i „Mrljek i Prljek“, Sandro Bastiančić s izvedbom pjesme „San Vito“ te ženska klapa Luka s izvedbama pjesama „Mama ŠČ“ i „Najdraža Rijeko“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...