Dovršeni su radovi na zamjeni sportske podne podloge i sportske opreme dvorane Sportsko-rekreacijskog centra „3.maj“

Autor: Nikola Cvjetović 11.10.2023

DVORANA_KANTRIDA_,_KANTRIDA_,_11-10-2023_2

Uz zamjenu sportske podloge zamijenjena je i sportska oprema dvorane – rukometni golovi, zapisnički stol i klupice za rezervne igrače, a nabavljeni si i novi stupovi za odbojku i nove košarkaške table i dr.. Cijela je dvorana oličena, a stupovi i zidovi obloženi mekanom zaštitnom oblogom.

Rijeka - U dvorani Sportsko-rekreacijskog centra „3. maj“, na glavnom terenu dovršeni su radovi na zamjeni sportske podne obloge čime su u potpunosti završeni radovi na obnovi ove dvorane započeti još prošle godine.

Uz zamjenu sportske podloge zamijenjena je i sportska oprema dvorane – rukometni golovi, zapisnički stol i klupice za rezervne igrače, a nabavljeni si i novi stupovi za odbojku i nove košarkaške table i dr.. Cijela je dvorana oličena, a stupovi i zidovi obloženi mekanom zaštitnom oblogom.

Ukupno je u zamjenu sportske podne obloge utrošeno 149.229,22 eura bez PDV-a. Visina ukupne investicije s popratnim radovima ličenja i nabavke opreme iznosi 169.840,00 eura bez PDV-a, odnosno 212.300,00 eura s PDV-om. Navedena sredstva osigurana su u proračunu Grada Rijeke.

DVORANA_KANTRIDA_,_KANTRIDA_,_11-10-2023-86392

Postupak zamjene sportske podne obloge obuhvatio je demontažu postojećeg dvoslojnog poliuretanskog sportskog poda, postavu nove hidro izolacije postojećeg poda dvorane, te dobavu i ugradnju višeslojnog parketa za sportske dvorane s novom elastičnom podkonstrukcijom. Na novom sportskom podu, izvršeno je iscrtavanje linija za rukomet, odbojku, košarku i futsal te je sve prelakirano završnim slojem laka. Izvršene su i bravarske preinake postojeće metalne konstrukcije koševa i ugradnja novih košarkaških tabli, te dobava i ugradnja novih stupova za odbojku.

Na novom parketu prijateljsku utakmicu odigrale su U17 ekipe Rukometnog kluba Zamet i Muškog rukometnog kluba Kozala, a dvoranu su razgledali riječki gradonačelnik Marko Filipović, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Vlasta Linić, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za sport Željko Jovanović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i predsjednica Vijeća mjesnog odbora Kantrida Višnja Jeličić.

Dvoranu SRC 3. maj, prema redovnom rasporedu za provedbu programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke, u ovoj sportskoj sezoni koristit će Muški rukometni klub Kozala, Hrvatski malonogometni klub Rijeka te Ženski košarkaški klub FSV, a izvedenim je radovima podignuta kvaliteta i sigurnost trenažnog prostora.

„Obnova ove dvorane samo je jedan u nizu projekata obnove sportskih objekata na što smo stavili fokus u ovom mandatu, a sve s ciljem promocije sporta i bavljenja sportom i to pogotovo kod mladih ljudi. Rijeka je grad sporta i uspješnih sportaša, a ulaganje u sportsku infrastrukturu u kojoj mladi ljudima imaju kvalitetne uvjete za bavljenje sportom smjer je kojim smatramo da trebamo ići kako bismo to i ostali“, rekao je Filipović i dodao kako bi uskoro trebali biti gotovi i radovi za obnovi košarkaške dvorane „Nafta“ na kojoj je već zamijenjen balon, a uskoro će se postaviti i novi parket.

DVORANA_KANTRIDA_,_KANTRIDA_,_11-10-2023_1

Glavni dio Sportsko-rekreacijskog centra „3. maj“ čine dvorana, kuglana, streljana i dvorana za judo. Navedene prostore dopunjavaju svlačionice, uredski prostori te pomoćni prostori. U sklopu kompleksa nalazi se i ugostiteljski objekt. Što se tiče gledališta, dvorana ima 360 sjedećih mjesta, a kuglana 60 sjedećih mjesta.

Sportsko rekreacijski centar 3. maj kojim upravlja Rijeka sport ima približno 35.000 ulaza korisnika godišnje, od toga u dvoranu preko 16.000, a u prvih šest mjeseci 2023. godine samo u dvorani je zabilježeno 9.989 ulaza korisnika.

Radove u ovoj fazi uređenja dvorane izvele su tvrtke Žoli Sport d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu i tvrtka Žoli Sport Pro d.o.o. sa sjedištem u Rogaškoj Slatini, Slovenija.

Valja dodati kako je prošle godine u dvorani postavljen novi sustav grijanja i hlađenja za što je osigurano u proračunu za 2022. godinu 500.000,00 kuna. Radovi su obuhvaćali ugradnju novih instalacija tlačnih i odsisnih ventilacijskih kanala te ugradnju kompaktne jedinice s ugrađenim kompresorskim uređajem.

S ciljem redukcije buke uređaja prema okolini ugrađeni su i bukobrani kako bi se smanjile direktne i refleksione buke koje stvara uređaj za koje je osigurano 187.500,00 kuna.

Također, lani je obnovljen trg koji se nalazi u sklopu SRC 3. maj. Obnova je uključila sanaciju podloge, radove na čišćenju terena od starih popucalih pločica, obnavljanje podloge pigmentiranim betonom u površini od 520m2 te iscrtavanje igrališta za košarku, betoniranje temelja i postavljanje sedam vanjskih sprava za rekreaciju (eliptična hodalica, polužne stolice leđa-ramena, sjedala za odgurivanje, veslaricu, ravne klupice za vježbanje) te košarkaškog koša, uređenje stepeništa i okoliša, ličenje ograda i popravak klupica, čime se dobila rekreativna zona na otvorenom. Ukupna vrijednost tih radova na obnovi i uređenju trga iznosila je 425.000,00 kuna.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...