Drugi broj „Našeg lista“ donosi niz svježih pogleda na rad u zajednici i aktivaciju javnog prostora

Autor: Marina Pauletić 19.12.2022

nas_list

„Naš list“ naziv je preuzeo od glasila radnika Tvornice papira Rijeka na koji podsjeća i dizajnom.

Rijeka - Nakon godine ispunjene s više od šezdeset događanja na četiri riječke lokacije - prostoru bivše Hartere, Klobučarićevom trgu, Kružnoj ulici te Novom naselju na Škurinjama - udruga Urbani separe na papir je sakupila osjećaje, činjenice, ali i važne zaključke u drugom broju „Našeg lista“ - Susjedskog glasila Rijeke i okolice. Promocija „Našeg lista“ održat će se u četvrtak, 22. prosinca s početkom u 19 sati u prostorima Društva arhitekata Rijeka u Dežmanovoj ulici.

„Naš list“ naziv je preuzeo od glasila radnika Tvornice papira Rijeka na koji podsjeća i dizajnom. Format je novinski, a sadržaj su 24 strane posvećene riječkom javnom prostoru i zajednicama. Pored ostalog, „Naš list“ donosi opsežan intervju s Dragicom Fadljević, ravnateljicom Direkcije za mjesnu samoupravu Grada Rijeke, zatim presjek događanja kroz 2022. godinu, malu „butigu“ riječkih inicijativa i udruga odgovornih za male, ali važne promjene u gradu Rijeci te osvrte arhitektice Ane Orlić i povjesničara Marka Smoljana na urbane šetnje kao alat za aktivaciju zajednice. „Naš list“ predstavlja i druge alate za rad u zajednici, odnosno za aktivaciju javnog prostora. Dakako, tu su i nezaobilazni križaljka, horoskop i recepti.

nas_list-39681

Izdavanje „Našeg lista“ - Susjedskog glasila Rijeke i okolice podržali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Tijekom 2022., a u suradnji s četrdesetak partnerskih institucija, udruga i inicijativa, više od 400 aktivnih građanki i građana te 3000 posjetiteljica i posjetitelja, udruga Urbani separe Kružnoj je ulici velikom akcijom podarila novi izgled, oživljavala Vodovodnu, podsjećala na posebnosti Rječine, ukazivala na važnost uređenja Klobučarićevog trga te Škurinje pretvorila u „Park prirode“.

Tekstove na sve ove i mnoge druge teme moguće je naći u drugom izdanju „Našeg lista“ čiji su primjerak posjetitelji promocije svakako pozvani ponijeti kući.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...