Ex tempore 2024. - Va Zamete u subotu okuplja slikare amatere

Autor: Sanja Tumara 12.06.2024

zamet_ex_tempore__2__w800-96342 Foto: arhiva

Mjesni odbor Zamet, Klub starijih osoba Zamet i organizatorice Ankica Tomac, Jasna Bogunović i Sandra Načinović pozivaju građane na druženje i slikanje na otvorenom, na Trgu riječkih olimpijaca.

Rijeka – Likovna manifestacija slikara amatera Ex tempore 2024. - Va Zamete održat će se u subotu 15. lipnja na Trgu riječkih olimpijaca, s početkom u 10.00 sati.

Već treću godinu za redom iza ove manifestacije koja spaja mlade i ne tako mlade oko slikanja, stoje tri dame na čelu s Ankicom Tomac, Jasna Bogunović i Sandra Načinović. Djeluju kao neformalni klub za slikanje i okupljeni su pri Klubu umirovljenika Kantrida u čijim prostorijama organiziraju više vrsta raznih radionica, book klub, slikanje i druženje. U zahvalu Domu umirovljenika Kantrida, kojem pripada Klub, često uljepšaju Dom svojim radovima pa ondje održavaju prezentacije slika i izložbe, oslikavaju jaja za Uskrs, dok su za maškare radile venecijanske maske.

Priča nam sve to jedna od tri meštrice, Sandra Načinović, koja naglašava te tri godine manifestacije Ex tempore, kao dokaz da se tradicija polako počela stvarati. Sve ih spaja volonterski rad, ljubav prema slikanju i želja da jedni od drugih nešto nauče, a nadaju se da će jednom osnovati udrugu, kako bi im bilo lakše funkcionirati.

Mjesni odbor Zamet i Klub starijih osoba Zamet pozivaju građane na druženje i slikanje na otvorenom. Među najavljenim slikarima amaterima i učenici su Osnovne škole Zamet. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje od 9.00 do 10.00 sati, izlagači mogu prijaviti za nagradu i 1 platno ili akvarel papir za Ex tempore.

Ove vrijedne volonterke pripremile su i nagrade, kažu skromne, ali od srca. Dijelit će se prva nagrada za izloženu sliku i prva nagrada za sliku koja je slikana na licu mjesta, a publika će glasati s brojevima koje će ondje dobiti. Na kraju je, naime, predviđeno i izvlačenje brojeva publike pa će najsretniji izvučeni broj na poklon dobiti sliku. Proglašenje nagrađenih predviđeno je za 15.00 sati.

ex_tempore_va_zamete_cover
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...