Festival Zvečka dovodi tri riječka rock benda

Autor: Andrea Načinović 25.07.2022

one_possible_option_ministranti_pogon_kulture__3_ One Possible Option

Program Zvečka festivala nastavlja se u tjednima koji slijede uz nastupe dobro poznatih imena poput Lačnog Franza, Mayales, Letu Štuke i Darka Rundeka.

Rijeka - Zvečka festival zaključuje prvu polovicu ovoljetnog programa uz beskompromisnu, žestoku i glasnu proslavu rock 'n' rolla! Na pozornicu smještenu na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma 28. srpnja popet će se čak tri riječka benda, sastavljeni od redom iskusnih glazbenika s jako puno koncertnih utakmica u nogama: One Possible Option, The Stoned Cows i Ministranti!

One Possible Option dolazi na Zvečku nakon fenomenalnog samostalnog koncerta u Pogonu kulture i s još uvijek aktualnim albumom "No King", koji je odmah po izlasku pokupio sjajne kritike svih renomiranih domaćih kritičara i našao se na listama najboljih izdanja 2020. Deni Kasapović (vokal), Zdravko Kasapović - Piggy (gitara), Dejan Adamović - Deva (bubanj) i David Puharić (bas gitara) kroz kompleksne aranžmane vješto miješaju elektroniku i melodije sa sirovom energijom rocka, no ono čime najviše osvajaju publiku su adrenalinom nabijeni nastupi uživo. One Possible Option može stajati rame uz rame s bilo kojim inozemnim rock teškašem, a to će još jednom pokazati i na Zvečki!

wp-content/uploads/2021/09/stoned-cows-morski-prasac-izet-borgie-4.jpgThe Stoned Cows

The Stoned Cows, grupa čiji počeci sežu do vibrantne riječke scene s kraja osamdesetih i početka devedesetih prošlog stoljeća, na Zvečki će predstavit svoju novu-staru postavu i pjesmaricu sastavljenu od brojeva iz gotovo svih faza autorskog rada frontmana Zlatka Gostića Vojota. Uz njega, bend čine poznati riječki glazbenici Ištvan Širola, član svih inkarnacija Stoned Cowsa, Luka Benčić i Jasmin Đečević, koji su u bendu bili početkom milenija, te Zoran Medved, koji je u svojoj bogatoj karijeri na riječkoj sceni također već bio član grupe. The Stoned Cows su svoj izričaj uvijek bazirali na garage rocku šezdesetih, a svojim vjernim pratiteljima se uvijek nepogrešivo odužuju iskrenom i žestokom svirkom.

Ministranti su nastali u špici nedavnih pandemijskih zatvaranja i sveopće društveno-medijske histerije, kad su se zavukli u jednu riječku garažu odlučni stvarati rock’n’roll. Rezultat toga je materijal najavljen prvo ironičnim singlom "Rock je mrtav", potom hvaljenom "Minutom", da bi nedavno objavili i sjajan live video koncert u sklopu koncertnog serijala Izvanredne Sjednice. Dražen Baljak (gitara Leta 3), Robert Šuša (vokal), Voljen Korić (bubanj) i Vedran Vučković (bas gitara) na Zvečki će predstaviti upravo album prvijenac planiran za izlazak najesen u izdanju nezavisnih diskografskih kuća Mudri Brk i izvanredni diskograf. Ne čekaj jesen, pomoli se rocku s Ministantima na Zvečki!

one_possible_option_ministranti_pogon_kulture__7_ Ministranti

Cijena ulaznice za ovu trostruku dozu riječkog rocka je simboličnih 30 kuna, a do nje se može doći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 21:30 h.

Program Zvečka festivala nastavlja se u tjednima koji slijede uz nastupe dobro poznatih imena poput Lačnog Franza, Mayales, Letu Štuke i Darka Rundeka.

Više informacija dostupno je na Facebook stranici Riječke zvečke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...