Filipović: Razrješenje Blaževića s mjesta intendanta nije konačno, odluku treba potvrditi Ministrica kulture i medija

Autor: Nikola Cvjetović 22.09.2022

gradsko_vijece_grad_rijeka_2022__16_

- Čini mi se da u kazalištu imamo teatar, za koji su svi pomalo zaslužni, a možda najviše oni koji u naše ime upravljaju kazalištem, istaknuo je Filipović.

Rijeka - Vodila se danas na sjednici Gradskog vijeća dugotrajna rasprava koja je rezultirala razrješenjem Marina Blaževića s mjesta intendanta, mada ono nije konačno jer odlukama Gradskog vijeća ne dolazi direktno do takvog čina. Prema Zakonu o kazalištima odluku Gradskog vijeća mora potvrditi Ministrica kulture i medija, poručio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

- Kako sam rekao i na sjednici, mislim da ovakav način smjene intendanta nije dobar. Čini mi se da u kazalištu imamo teatar, za koji su svi pomalo zaslužni, a možda najviše oni koji u naše ime upravljaju kazalištem. Kada kažem "u naše ime", mislim u ime Gradskog vijeća i mene kao gradonačelnika, dodao je Filipović.

gradsko_vijece_grad_rijeka_2022__1_-84690

Podsjetimo, na današnjoj sjednici gradskog vijeća gradski vijećnici prihvatili su Prijedlog odluke o razrješenju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Prijedlog odluke o imenovanju vršitelja dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. Prema toj odluci, Blaževiću bi zadnji radni dan na aktualnom radnom mjestu trebao biti 31. listopada 2022., dok bi vršiteljem dužnosti intendanta od 1. studenog bio imenovan Bojan Šober.

Ipak, zadnju riječ će dati ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja prema trenutno važećim zakonskim odredbama ima 30 dana da rečenu odluku potvrdi ili odbaci. Treba napomenuti da je prethodno već bila najavila da će takvu eventualnu odluku Gradskog vijeća odbaciti.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...