„Film svima“ predstavio „Kulturu svima“ — kampanju promicanja inkluzivnih kulturnih praksi

Autor: Marina Pauletić 06.12.2023

film_svima_online_kampanja

Ovogodišnja kampanja je izrađena u partnerstvu s projektom „Kultura svima“ kako bi se skrenula pozornost na širi dijapazon inkluzivnih kulturnih praksi.

Rijeka - Riječka udruga Filmaktiv s partnerima, Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ te Udrugom slijepih PGŽ već tradicionalno od Međunarodnog dana tolerancije do Međunarodnog dana osoba s invaliditetom provodi online kampanju podizanja svijesti o važnosti inkluzivnih kulturnih praksi.

Ovogodišnja kampanja je izrađena u partnerstvu s projektom „Kultura svima“ kako bi se skrenula pozornost na širi dijapazon inkluzivnih kulturnih praksi.

Online kampanju su izradile Dorotea Škrabo, grafička dizajnerica i vizualna komunikatorica te Pamela Perkić i Maja Krištafor, influencerice u području društvenih tema. Kampanja se sastoji od 8 epizoda izrađenih u video formatu koje su predstavljene na „Film svima“, „Kultura svima“ i Filmaktiv Facebooku i Instagram profilima te na web stranicama kao i na kanalima suradnica u projektu. Ujedno, kampanja je dostupna i na video panoima diljem Rijeke.

Suradnjom udruge u kulturi s udrugama socijalne skrbi, suradnjom s influencericama u području društvenih tema te suradnjom dvaju projekata uspješno je kreirana i komunicirana ova važna tema. Video zapisi koji tematiziraju različite aspekte inkluzije u kulturi je pogledalo do 30 tisuća osoba po videu, čime je doseg inkluzivnog rada udruge Filmaktiv i partnera premašio sav dosadašnji rad.

8. Izdanje inkluzivnog projekta udruge Filmaktiv, „Film svima“, realizirano je uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH, Grada Rijeke te Hrvatskog audiovizualnog centra dok je projekt Kultura svima realiziran uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+, KA1 u području mladih.

„Veselimo se daljnjoj zajedničkoj gradnji inkluzivnijeg društva! Film svima! Kultura svima!“, poručili su organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...