Filmski praznici u kinu Dječje kuće: bogat filmski i radionički program

Autor: Ana Šumanović 24.12.2022

wp-content/uploads/2021/12/Dje%C4%8Dja-ku%C4%87a-2400x1524_c.jpg

Od 27. prosinca do 8. siječnja kino Dječje kuće radi punom parom, a uz niz novih animiranih filmova na velikom platnu, na programu su i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu - radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma.

Rijeka - Kako bi zimski praznici djeci prošli u što ljepšem i kreativnijem duhu, Art-kino u kinu Dječje kuće od 27. do 8. prosinca priprema bogat filmski i radionički program. Filmske projekcije animiranih i igranih filmova za cijelu obitelj u spomenutom će se razdoblju održavati svim radnim danima, izuzev 2. siječnja, a paralelno su na repertoaru i dvije višednevne kreativne radionice za djecu - radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma.

FILMSKI PROGRAM

Filmski program 27. prosinca otvara novi animirani film „Medo sa sjevera 4: Obiteljsko putovanje“, a s nestrpljenjem se očekuje i igrano-animirana glazbena komedija za cijelu obitelj „Lil, Lil, krokodil“ o raspjevanom krokodilu koji živi u centru New Yorka. Nastao prema poznatom književnom serijalu Bernarda Wabera, „Lil, Lil, krokodi“l na veliko platno kina Dječje kuće stiže u četvrtak, 29. prosinca, a prikazuje se u sinkroniziranoj verziji.

Uz dodatne reprize animiranih hitova „Mačak u čizmama: Posljednja želja“ i „Čudesan svijet 3D“, kraj godine u kino Dječje kuće donosi poseban program posvećen slavnoj Zagrebačkoj školi crtanog filma koja je europskoj filmskoj baštini dala više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja, nagrađenih s više od 400 najprestižnijih nagrada širom svijeta.

wp-content/uploads/2021/03/Djecja-kuca-uoci-otvorenja-4.jpg

Za kraj godine, 30. prosinca, osmišljen je blok kratkometražnih crtanih filmova za mlađe uzraste kako bi se djeca upoznala s važnom i slavnom baštinom domaćeg crtanog filma.

Na programu su crtani filmovi prikladni za uzrast djece do 14 godina: „Piccolo“ (Vukotić), „Jaje“ (Mimica), „Mali vlak“ (Vunak), „Mrav dobra srca“ (Marks/Jutriša), „Posjetitelj iz svemira“ (Grgić), „Muzikalno prase“ (Grgić) i „Kišobran“ (Gašparović). Za posjetitelje ovog programa osiguran je slobodan ulaz, uz rezervaciju mjesta e-poštom na: info@art-kino.org.

Šećer na kraju praznika u kinu Dječje kuće riječka je premijera prvog domaćeg animiranog filma stvaranog u tehnici 3D animacije „Cvrčak i mravica“, inspiriranog istoimenom Ezopovom basnom, koja se održava u subotu, 7. siječnja u dvostrukom terminu - u 17 i 19 sati - uz gostovanje članova filmske ekipe.

RADIONICE

U tijeku su prijave za radionicu glazbenog videospota, namijenjenu djeci od 9 do 11 godina, koja će se u studiju Dječje kuće održati od 27. do 29. prosinca, od 10 do 14 sati. U tom će se periodu polaznici detaljnije upoznati s ovim atraktivnim formatom videa, a potom će se - u društvu voditeljice radionice, redateljice Kristine Barišić - i sami okušati u snimanju vlastitog videospota.

Radionica je namijenjena svima koji vole plesati i pjevati, a žele naučiti i lip-syncati, snimati i montirati. Baza radionice bit će studio u Dječjoj kući, a filmski set čitava Dječja kuća i Art-kvart. Naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 200,00 HRK (26,54 EUR), a prijave se primaju putem ovog Google obrasca.

Za isti uzrast, od 28. do 30. prosinca u studiju Dječje kuće, održava se i novo izdanje radionice animiranog filma gdje će polaznici snimiti zajednički animirani film. Trodnevna radionica, pod vodstvom animatorice Katrin Novaković, obuhvaća sve faze stvaranja animiranog filma: od osmišljavanja priče i izrade storyboarda, preko izrade scenografije i likova za priču, snimanja te, naposljetku, snimanja i montiranja zvuka.

Broj mjesta na radionici je ograničen, naknada za sudjelovanje iznosi 200,00 HRK (26,54 EUR), a prijave se primaju putem ovog Google obrasca.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući dostupne su online putem stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu).

Više informacija o filmskim programima i radionicama u Dječjoj kući u organizaciji Art-kina potražite na službenim stranicama Dječje kuće i Art kina.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...