[FOTO] Advent u Kružnoj - sajam studentskih radova i riječkih umjetnika uz kuhano vino i maneštru

Autor: Ana Šumanović 10.12.2022

advent_u_kruznoj_2022_rijeka__2__01

Fotogaleriju iz Kružne pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - Osim klasičnog, u Kružnoj se ulici u srijedu održao i jedan sasvim poseban Advent. Udruga Urbani separe je u suradnji s udrugama smještenima u Kružnoj ulici, riječkim umjetnicama i umjetnicima, SKC-om i Maticom umirovljenika organizirala događaj usmjeren na zajednicu, lokalnu umjetnost i solidarnost.

advent_u_kruznoj_2022_rijeka__20__01

U Galeriji SKC održao se sajam studentskih radova, gdje je preko 20 studenata predstavilo svoje umjetničke radove koje su posjetitelji mogli kupiti. Također, u prostoru Palacha su drugi riječki umjetnici izlagali svoje umjetnine, pa su se mogle kupiti raznorazne slike, fotografije i rukotvorine poput privjesaka, keramike i ručno rađenog nakita.

Matica umirovljenika prezentirala je svoje privjeske i lutke od recikliranog materijala, fotografkinja Mara Klanjac svoje radove, dizajnerica Tanja Blašković svoju odjeću i modne dodatke također od recikliranog materijala, a Matea Zeman i Monika Marotti nakit od stakla izrađenog Tiffany tehnikom i tehnikom staklene fuzije. Tu se našao i štand s keramikom Društva multipleskleroze PGŽ.

advent_u_kruznoj_2022_rijeka__9__01

Mogao se “ugrabiti” i pokoji super komad odjeće ili obuće jer je održan i buvljak kojeg je donijela organizacija Veseli buvljak.

Održala se i ‘izložba sjećanja’ posvećena Kružnoj ulici, a bili su ponuđeni i besplatna maneštra i kuhano vino, te su se prikupljale prijeko potrebne donacije za migrante na Tranzitnom punktu.

Urbano separe je nastavio i s praksom ozelenjavanja ove ulice pa je stoga bila postavljena i prva zasađena jelka koja je ukrašena ukrasima izrađenima na radionici pod vodstvom Matice umirovljenika.

advent_u_kruznoj_2022_rijeka__11__01

Projekt ‘Da Kružna ne bude tužna’ financira Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti, dok aktivnost ‘MO KRUŽNA: Bolji advent’ zajednički donose galerija SKC, Urbani separe, RiRock, Matica umirovljenika Rijeka, Društvo multiple skleroze PGŽ, Udruga invalida rada Rijeka, UMKI – Regionalni infocentar za mlade, Radio Roža, Veseljak buvljak, galerija Moje more i mnogi drugi.

pocket icon

Advent u Kružnoj - sajam studentskih radova i riječkih umjetnika uz kuhano vino i maneštru

Više sa portala torpedo.media ...