[FOTO] Betlehemsko svjetlo mira u KBC-u Rijeka

Autor: Nikola Cvjetović 14.12.2023

KBC_BETLEHEMSKO_SVJETLO-20397

Bila je to ujedno prilika za zahvalu svima koji nesebičnim angažmanom ili donacijama uljepšavaju, prigodno u prosinačko vrijeme, hol glavne zgrade na Sušaku koji predstavlja najfrekventniju točku pa je samim time i cilj postignut, da većina posjetitelja osjeti i uživa u blagdanskom duhu.Rijeka - Betlehemsko svjetlo koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima, stiglo je i ove godine, tradicionalno već, na sušački lokalitet KBC-a Rijeka gdje ga je iz ruku skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj prof. dr. Alen Ružić.

Bila je to ujedno prilika za zahvalu svima koji nesebičnim angažmanom ili donacijama uljepšavaju, prigodno u prosinačko vrijeme, hol glavne zgrade na Sušaku koji predstavlja najfrekventniju točku pa je samim time i cilj postignut, da većina posjetitelja osjeti i uživa u blagdanskom duhu.

“Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, naglasio je ravnatelj Ružić. On je posebno naglasio simboliku svjetla, kao svjetla života i snage, koje osvjetljava mrak i pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže u procesu sagledavanja sebe u nastojanju da budemo bolji ljudi, ispunimo svoj puni potencijal, daje nam snagu i pokreće nas. Jaslice zauzimaju površinu nekoliko četvornih metara i s 300 ručno izrađenih elemenata dominiraju ukrašavajući ulazni hol na Sušaku, a u vrijeme blagdana postavljene su i na lokalitetu Kantrida. Događanju je bio nazočan i bolnički kapelan Siniša Vujčić.

Ravnatelj Ružić iskoristio je priliku te se posebno zahvalio članovima Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – Paolu Santiniju, Ani Vlahović, Mihaelu Zavrtaniku i Rafaelu Huljevu, koji su donijeli betlehemsko svjetlo mira na Sušak, Hrvatskim šumama na njihovoj otvorenosti I kontinuiranoj brizi za zajednicu, zahvalivši se Sanji Beljan Brkić, rukovoditeljici pravnog odjela Hrvatskih šuma podružnice Delnice.

Posebno je zahvalio Vedranu Babiću koji se darivanjem jaslica i ove godine uključio u akciju ukrašavanja prostora KBC-a u blagdanskom duhu te je na koncu ravnatelj KBC-a zaželio svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2024. godinu. Posebno se zahvalio djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju.

Bila je ovo prigoda i za najavu božićnog koncerta koji će se održati u subotu, 16. prosinca u 15 sati u holu glavne zgrade lokaliteta Sušak gdje će tradicionalno nastupiti Zbor svetišta Majke Božje Trsatske.

KBC_BETLEHEMSKO_SVJETLO
KBC_BETLEHEMSKO_SVJETLO-78915
pocket icon

Betlehemsko svjetlo mira u KBC-u Rijeka

Više sa portala torpedo.media ...