[FOTO] Gradsko vijeće izglasalo smjenu Marina Blaževića s mjesta intendanta HNK Ivana pl. Zajca

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.09.2022

Marin_Blazevic-85632

Prema toj odluci, Blaževiću bi zadnjibradni dan na aktualnom radnom mjestu trebao biti 31. listopada 2022., dok bi vršiteljem dužnosti intendanta od 1. studenog bio imenovan Bojan Šober.

Rijeka - Točke 8. i 9. dnevnog reda 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke izazvale su danas dosta polemike, ali donijete su i neke odluke.

Iako su se očitovali negativno o Prijedlogu odluke o razrješenju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta na vlastiti zahtjev, Gradski su vijećnici prihvatili Prijedlog odluke o razrješenju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Prijedlog odluke o imenovanju vršitelja dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. Prema toj odluci, Blaževiću bi zadnjibradni dan na aktualnom radnom mjestu trebao biti 31. listopada 2022., dok bi vršiteljem dužnosti intendanta od 1. studenog bio imenovan Bojan Šober.

gradsko_vijece_grad_rijeka_2022__16_

Ipak, zadnju riječ će dati ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja prema trenutno važećim zakonskim odredbama ima 30 dana da rečenu odluku potvrdi ili odbaci. Treba napomenuti da je prethodno već bila najavila da će takvu eventualnu odluku Gradskog vijeća odbaciti.

pocket icon

Gradsko vijeće Grada Rijeke smijenilo Marina Blaževića s mjesta intendanta HNK Ivana pl. Zajca

Više sa portala torpedo.media ...