[FOTO] Grupa Brajda predstavila svoju prvu publikaciju: u Klubu Jadran predstavljena publikacija Riječki karneval

Autor: Nikola Cvjetović 19.02.2022

grupa brajda karneval jadran  17

Publikaciju možete nabaviti u Klubu Jadran, donacijom od 50 kuna pomoći ćete daljnju izdavačku aktivnost Grupe Brajda, a zasigurno nećete požaliti jer Riječki karneval sadrži sve ono što bi svaki ljubitelj Riječkog karnevala o njemu morao znati.

Rijeka - Da ne bi došlo do karnevalizacije karnevala, treba nam više maskenbala. Upravo te riječi na najbolji način ukazuju na zbivanja u Klubu Jadran u Rijeci, gdje je predstavljena prva publikacija Grupe Brajda, neformalne organizacije koja se na ovaj način prvi put pojavila u javnosti.

Dakle, riječ je o publikaciji Riječki karneval autora Saše Dmitrovića, odnosno o kratkom fragmentarnom prikazu riječkih karnevalskih svečanosti od srednjeg vijeka do najnovijih dana.

- Ja zapravo nikada nisam bio niti na jednom karnevalu, ali obožavam sve to što karneval predstavlja, što on jest i što bi mogao biti, rekao je Saša Dmitrović okupljenim gostima, među kojima se u jednom trenutku razvila žustra rasprava, što samo ukazuje koliko je ova tema zanimljiva i koliko se toga o njoj još može reći.

grupa brajda karneval jadran  14  l

Predstavljanje publikacije što je tiskana u limitiranom izdanju od 50 primjeraka vješto je moderirao Krešo Kovačiček, voditelj Mini galerije Jadran.

Riječki karneval i maskenbal prvi je projekt Grupe Brajda, kreativna energija koje ima potencijal ovaj riječki kvart učiniti silno zanimljivim. Ako ništa drugo, s Grupom Brajda na Brajdi više ništa neće biti kao prije.

I da, publikaciju možete nabaviti u Klubu Jadran, donacijom od 50 kuna pomoći ćete daljnju izdavačku aktivnost Grupe Brajda, a zasigurno nećete požaliti jer Riječki karneval sadrži sve ono što bi svaki ljubitelj Riječkog karnevala o njemu morao znati.

Grupa Brajda predstavila svoju prvu publikaciju: u Klubu Jadran predstavljena publikacija Riječki karneval