[FOTO] Klečavci dobili jasnu poruku: „Rijeka će se uvijek boriti za prava i dostojanstvo žena“

Autor: Marina Pauletić 02.03.2024

klacavci_tiha_misa_rijeka

Arijana Lekić-Fridrih izvela je javni performans nazvan „Tiha misa“.

Rijeka – Oko 15 molitelja, 20-ak pripadnika riječke interventne policije i 40-ak prosvjednika – toliko se ljudi okupilo jutros na trgu Grivica, ispred katedrale sv. Vida, a sve povodom inicijative „Muževni budite“ koja je upravo ondje održala mjesečnu molitvu krunice.

Tiha_misa_Arijana_Lekic_Fridrih_klecavci__8_

Prosvjednici su, kao i prethodnih puta, stigli s transparentima na kojima su pisale političke poruke te bubnjevima i zvučnicima s glazbom. Osim njih, pridružila im se i Arijana Lekić-Fridrih, umjetnica iz udruge Domino, koja je ondje izvela javni performans nazvan „Tiha misa“, a kojim nastoji upozoriti na trend neokonzervatizma čiji je cilj ukidanje ženskih prava.

Tiha_misa_Arijana_Lekic_Fridrih_klecavci__9_

Uz prosvjednike stajali su zamjenica gradonačelnika Rijeke, Sandra Krpan i zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski te riječki SDP-ovi gradski vijećnici te vijećnici iz stranke Možemo.

Molitelji jedini nisu davali izjave za medije niti su komunicirali s ostalim okupljenima na trgu Grivica. Molitva je trajala manje od sat vremena, cijeli je događaj protekao bez incidenata, a molitelji su dobili jasnu poruku kako će se Rijeka uvijek boriti za prava i dostojanstvo žena.

pocket icon

Klečavci dobili jasnu poruku: “Rijeka će se uvijek boriti za prava i dostojanstvo žena”

Više sa portala torpedo.media ...