[FOTO] Ministar Beroš obišao novouređeni dio Sušačke bolnice

Autor: Marina Pauletić 16.10.2023

obilazak_kbc_susak_vili_beros__4_

KBC Rijeka provodi i pilot-projekt onkoloških uputnica.

Rijeka – Danas su u KBC-u Rijeka predstavljeni realizirani projekti nabave i instaliranja medicinskih uređaja vrijednih 2,7 milijuna eura. Uređaji su u potpunosti financirani iz državnog proračuna, a predstavljanju je prisustvovao i ministar zdravstva, Vili Beroš.

KBC Rijeka tako ima radiološku angiosalu s CBCT-om vrijednu 1,35 milijuna eura, a ona omogućuje rutinsku provedbu trombektomije moždanih i ostalih krvnih žila. Slijedi Gspect uređaj s CT-om na Zavodu za radiologiju vrijedan 970.000 eura, koji omogućuje dijagnostičke postupke pomoću izotopa te bronhoskopski kabinet na odjelu pulmologije koji je vrijedan 410.000 eura.

obilazak_kbc_susak_vili_beros__3_

Beroš je kazao kako se radi o modernizaciji cjelokupnog zdravstvenog sustava te istaknuo projekt onkoloških uputnica kojega provodi KBC Rijeka.

„To je pilot-projekt onkološke uputnice gdje smo jednim utemeljenjem modela suradnje između liječnika primarne zdravstvene zaštite i liječnika u KBC-u Rijeka preko 10% od ukupno naručenih pacijenata, koji su bili onkološki bolesnici uspjeli naručiti unutar četiri dana. S ovoga mjesta najavljujem do kraja ove godine implementaciju sustava onkološkog upućivanja na nacionalni nivo“, kazao je Beroš.

obilazak_kbc_susak_vili_beros__1_

Ratko Salamon, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a najavio je skori završetak opremanja i uređenja nove riječke bolnice za majku i dijete. Klinika za pedijatriju i Klinika za ginekologiju i porodništvo trebale bi krenuti s preseljenjem krajem siječnja ili početkom veljače 2024. godine. Ukupna investicija u ovu bolnicu je 158 milijuna eura te je trenutno riječ o najvećoj investiciji u hrvatskom zdravstvu.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

Ministar Beroš u obilasku novouređenog djela Sušačke bolnice

Više sa portala torpedo.media ...