[FOTO] Moris Zorica i Lana Jovanović dobitnici nagrade najuspješnijih studenata s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 07.12.2022

medunarodni_dan_invalida_2022__2_

Kriterij za nagradu je akademski uspjeh.

Rijeka – Na riječkom je Sveučilištu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a ovogodišnji najuspješniji studenti s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci su Moris Zorica, s integriranog studija prava Pravnog fakulteta i Lana Jovanović, studentica hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta. Danas im je uručena tradicionalna nagrada Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra riječkog Sveučilišta koja se dodjeljuje već deset godina. Kriterij za nagradu je akademski uspjeh.

medunarodni_dan_invalida_2022__1_

Lana Jovanović je poručila kako jedva čeka završiti fakultet kako bi mogla početi prenositi znanje, ljubav i motivaciju na svoje učenike. „Riječko Sveučilište svake godine ima sve više studenata s invaliditetom, a to je zato što Ured za studente motivira studente s invaliditetom. Želim izdvojiti i projekt vršnjačke potpore koji riječki Ured čini jedinstvenim i razlikuje riječko Sveučilište od drugih sveučilišta“, kazala je Lana istaknuvši otvorenost fakulteta te pomoć koju dobiva. Moris Zorica je pak svoju nagradu posvetio prijateljima i rodbini te zahvalio profesorima na pomoći u prijenosu znanja.

Rektorica Sveučilišta u rijeci, prof. dr. Snježana Prijić Samaržija čestitala je dobitnicima te navela kako ovom nagradom Sveučilište simbolično pokazuje koliko mu je stalo da se studenti s invaliditetom osjećaju prihvaćeno i ugodno. Također je kazala kako broj studenata s invaliditetom raste što je potvrda da je ono što Sveučilište radi dobro.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Na riječkom Sveučilištu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Više sa portala torpedo.media ...