[FOTO] Nepregledni redovi za testiranje i cijepljenje ispred Nastavnog zavoda i dvorane Zamet

Objavio: Portal Torpedo 07.01.2022

zamet cijepljene 2021  3

Red ispred Sportske dvorane Zamet dugačak je stotinjak metara i čeka se oko sat vremena. Kolona vozila ispred NZZJZ PGŽ proteže se do Željezničkog kolodvora.

Rijeka- Veliki skok broja novooboljelih koji je u prethodnim danima prešao brojku 1000, ponukao je brojne građane Rijeke da se odluče na cijepljenje. Svjedoči tome i stotinjak metara dugačak red ispred punkta za cijepljenje u sportskoj dvorani Zamet, a gdje je danas do 18:30 cijepljenje moguće obaviti bez uputnice i to cjepivom po izboru. Kako doznajemo, red se počeo formirati već u ranim jutarnjim satima, a čeka se i po sat vremena.

Ništa se kraće ne čeka ni na testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ. Kolona automobila zauzela je cijelu jednu kolničku traku i proteže se sve do Željezničkog kolodvora, što je već postao i svakodnevni prizor. Mnogi u tom metežu gube strpljenje, pojedinci se ubacuju pa dolazi i do neugodnih situacija zbog kojih je ponekad intervenira i policija.

Redovi se stvaraju i na punktovima gdje se vrši testiranje uz naknadu. Posebice je bilo gužvovito kod ljekarne na Martinkovcu, jednog od rijetkih mjesta u široj okolici gdje se testiranje može obaviti po povoljnoj cijeni od 50 kuna.

Kako sve na terenu izgleda uvjerite se u našoj fotogaleriji i priloženom videu.

Red za cijepljenje za Zametu, kolona vozila bloirala kolničku traku u redu za testiranje