[FOTO] Noć istraživača oduševila mnogobrojne posjetitelje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.10.2022

noc_istrazivaca_rijeka__3_

Ovoga je puta više od 80 znanstvenika svoje radove predstavilo na 20 postaja, a prisutni su dobili priliku uživati u edukativnim i kreativnim radionicama, eksperimentima, predavanjima, izložbama, igrama i kvizovima.

Rijeka- Noć istraživača ponovno se, nakon dvije godine, vratila u Rijeku! Manifestacija se u okviru europskog projekta BLUE-CONNECT u koji je uključeno riječko Sveučilište, a koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa, održala u prostorima Exportdrva na Delti, gdje je privukla popriličan broj posjetitelja.

Europska noć istraživača ove se godine, osim u Rijeci istodobno održava u još četiri hrvatska grada: Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, ali i u brojnim drugim europskim gradovima.

noc_istrazivaca_rijeka__4_

Ovoga je puta više od 80 znanstvenika svoje radove predstavilo na 20 postaja, a prisutni su dobili priliku uživati u edukativnim i kreativnim radionicama, eksperimentima, predavanjima, izložbama, igrama i kvizovima. Tako su se posjetitelji, između ostalog, mogli upoznati s važnosti vinske mušice u istraživanjima, izmjeriti svoj ugljikov otisak, mikroskopirati tumorske stanice i još mnogo toga. ”Čudesni život vode”, ”Pogled u nanosvijet”, ”Kemija boje i svjetlosti”, samo su neke od edukativnih i zanimljivih radionica koje su riječki istraživači pripremili jučer u Exportdrvu.

Fotogaleriju s manifestacije pogledajte u nastavku.

pocket icon

Održana Noć istraživača

Više sa portala torpedo.media ...