[FOTO] Prvo izdanje novog programa OKC Palach "Back to the Roots" okupilo brojne posjetitelje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.09.2022

OKC_Palach_Back_to_the_Roots__2_

Interes publike izazvalo je predavanje i promocija knjige “Šuma je moj dom” Nikole Borića, koji iza sebe ima vrlo zanimljivu životnu priču.

Rijeka – Prvo izdanje novog edukativnog programa OKC-a Palach pod nazivom „Back to the roots” u Kružnoj ulici privuklo je brojne posjetitelje. Interes publike izazvalo je predavanje i promocija knjige “Šuma je moj dom” Nikole Borića, koji iza sebe ima vrlo zanimljivu životnu priču.

Nikola je naime prije nekoliko godina napustio karijeru kondicijskog trenera koji je još ne tako davno pripremao sportaše za Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Boksača Stjepana Božića spremao je za osvajanje svjetske titule, plivačicu Anu Sršen za nastup na Paraolimpijskim igrama u Sydneyju, Gordana Kožulja za Olimpijske igre u Ateni. Trenirao je marokanskog pobjednika dijamantne lige na 1500 metara, radio s više od 100 Etiopljana, radio s Kenijcima pobjednicima maratona u New Yorku i Parizu, Dubaiju, Londonu, a nakon toga radio za azerbajdžansku atletsku reprezentaciju i s turskim srednjoprugašicama osvajao je olimpijske medalje. Uz sve to imao je tvornicu bicikala od karbonskih vlakana, informatičku tvrtku, sedam puta bio je prvak države u triatlonu, živio je i radio u Adis Abebi, Berlinu, Amsterdamu, Istanbulu... I nakon toga dolazi velika promjena.

OKC_Palach_Back_to_the_Roots__3_

Kupio je zemljište na Papuku gdje je podigao imanje te uz partnericu i mnogobrojne domaće životinje, ondje obitava bez struje i vode na svojoj Šumskoj farmi. U Orahovici je osnovao plivački, triatlonski i biciklistički klub te preuzeo treniranje atletske ekipe. Otkako im prenosi svoje znanje i iskustvo, Orahovičani se diče s čak 217 naslova državnih prvaka u različitim uzrastima. Osnovao je klaster „Made in Papuk „ okupivši proizvođače ekološki uzgojene hrane, pokrenuo je pravu lavinu potražnje za domaćim proizvodima.

O njegovu je životu avanturist britanskog Channela 5 Ben Fogle napravio TV reportažu u svojoj seriji "New Lives in a Wild" što ga je približilo široj javnosti i ohrabrilo mnoge druge da krenu njegovim stopama.

U sklopu ovog Palachovog programa, jučer je nešto ranije u Kružnoj ulici održan sajam autohtonih, organskih i eko proizvođača - malih OPG-a u suradnji sa udrugom "Zeleni Kastav".

Više fotografija pogledajte u nastavku teksta.

OKC_Palach_Back_to_the_Roots__4_
pocket icon

Novi program OKC Palach "Back to the Roots" okupio brojne posjetitelje

Više sa portala torpedo.media ...