[FOTO] Obilježen Svjetski dan glazbe, pjesma stigla u svaki kutak županije

Autor: Marina Pauletić 22.06.2024

svjetski_dan_glazbe_rijeka_2024

Glazbenici su svirali na najrazličitijim mjestima donoseći pjesmu u svaki kutak.

Rijeka – Osim što je 21. lipnja prvi dan ljeta, također je i dan kada se obilježava Svjetski dan glazbe. Diljem Primorsko-goranske županije čuli su sezvuci različitih glazbenih stilova – rocka, jazza, tradicionalne glazbe… Glazbenici su svirali na najrazličitijim mjestima donoseći pjesmu u svaki kutak.

Sviralo se tako ispred na moru uz obalu Malinske-Dubašnica, ispred Kuće Klović u Grižanama, u Kaštelu Gradini u Klani, na ledini na Učki, a glazbe je bilo u lijepom goranskom mjestu Plešce. Glazbeni gosti posjetili su Domove za starije Mali Kartec na Krku, Dom Kantrida, Dom Turnić i Prihvatilište Ruže Sv.Franje.

Svirali su, pjevali, veselili se i slavili Nikolina Tomljanović, Sandro Bastiančić, Voljen Grbac, Vivien Galetta, Eni Jurišić & Vjekoslav Ključarić, Dule & BONACA, Natko Štiglić, Andrej Grozdanov, vok. grupa Family Singers, Vokalni studio Rijeka i jake snage tradicijske glazbe otoka Krka /sopci&kanturi/ i Vinodolske doline KUD „A. Barac“ i Harmonikaški centar Fortissimo, čuvari glazbenog izričaja pod zaštitom UNESCO-a.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

U Rijeci obilježen Svjetski dan glazbe

Više sa portala torpedo.media ...