[FOTO] Održan svečani prijem za hrvatske reprezentativce u ronjenju na dah: Sandu Deliju, Petra Klovara i Vitomira Maričića

Autor: Marina Pauletić 11.11.2022

prijem_ronioca-31402

Riječki su sportaši ove godine oborili i neke nacionalne te svjetske rekorde.

Rijeka - Danas je u Salonu Grada Rijeke održan prijem za riječke sportaše, članove hrvatske reprezentacije u ronjenju na dah, Sandu Deliju, Petra Klovara i Vitomira Maričića. Oni su tijekom ove godine ostvarili iznimne sportske rezultate te postavili nove svjetske rekorde.

Na prijemu su im na uspjesima čestitali riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

prijem_ronioca

Kako je istaknuo gradonačelnik, čestitke osim na sportskim rezultatima idu i za promociju Rijeku na brojnim natjecanjima diljem svijeta, ali i za popularizaciju sporta među mladima s kojima rade u svom Ronilačkom klubu Ocean.

„Budućnost ronjenja na dah u Rijeci je neupitna s obzirom na vaše impresivne rezultate u što je uloženo puno truda, rada i odricanja“, rekao je Filipović i dodao kako će ih i Grad Rijeka kao i Riječki sportski savez nastaviti pratiti i podupirati na njihovom sportskom putu.

prijem_ronioca-29703

Dobru suradnju s Gradom Rijeka i Riječkim sportskim savezom istaknuo je i Vitomir Maričić te dodao kako brojni ronioci na dah iz cijelog svijeta vole dolaziti u Rijeku na pripreme. „Mogu reći da je Rijeka na karti ronjenja vrlo prepoznatljiva. Motivirani smo za rad i napredak pa tako u klubu radimo i s mladima, a spremna je i veteranska selekcija za Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje ćemo nadam se, uz vašu pomoć, uskoro uspjeti organizirati i u Rijeci“, rekao je Maričić.

prijem_ronioca-32186
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...