[FOTO] Potpisan Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji između Državnog zavoda za statistiku i Ekonomskog fakulteta u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 08.11.2022

esmm_potpis_ugovora-28135

EFRI nastavlja suradnju s institucijama od zajedničkog interesa.

Rijeka - Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci nastavio je pozitivnu praksu jačanja znanstveno-razvojne suradnje s institucijama na područjima od zajedničkog interesa kroz istraživanja i provođenja projekata od strateške važnosti za naše područje, ali i širu Regiju.

esmm_potpis_ugovora

Danas je tako potpisan Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji između Državnog zavoda za statistiku i Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Potpisivanju sporazuma nazočili su Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma koji je značajan iskorak, prvi takav s jednom znanstveno-obrazovnom institucijom.

Osim nje prisutni su bili Linda Kasalo Malić, zamjenica glavne ravnateljice i Andrea Galić Nagyszombaty, načelnica Sektora za statističke metodologije, kvalitetu i odnose s korisnicima, prof. dr. sc. Snježana Prijić – Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci te Krešimir Parat, pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Primorsko-goranske županije.

Županija, iako nije potpisnik Sporazuma, podržava njegovo potpisivanje jer, kako je kazao Parat, kroz ovu suradnju imat će koristi svi u javnome sektoru u smislu osiguravanja dodatnih podataka, i na kraju, boljeg formuliranja javnih politika.

esmm_potpis_ugovora-18360

U ime Ekonomskog fakulteta nazočio je dekan, prof.dr.sc. Saša Drezgić, i izv.prof.dr.sc. Vesna Buterin, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i poslovanje.

„Mi kao fakultet smo lideri lokalnog i regionalnog razvoja. Puno smo surađivali sa središnjim državnim tijelima, posebno s Ministarstvom regionalnog razvoja, posebno sa županijama i s gradovima, gdje smo kontinuirano koristili podatke Zavoda za statistiku“, naveo je dekan Drezgić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...