[FOTO] Pozdrav s Kantride!: Održan veliki kvartovski festival

Autor: Marina Pauletić 22.05.2023

pozdrav_s_kantride_grupa_grad__4_

S plažice pokraj lučice 3. maj poslana je jasna poruka mjerodavnima - želimo dječji park!!!

Rijeka – Protekle je subote na Kantridi održan cjelodnevni festival posvećen upravo ovom riječkom kvartu.

pozdrav_s_kantride_grupa_grad__1_-07518

Dan je započeo jutarnjim uređenjem jedine riječke pješčane plaže kod Lučice 3. maj, a nastavio se brojnim aktivnostima: kavom i palačinkama, izložbom kvartovskih umjetnica, čišćenjem parka, piknikom u šumi, starinskim igrama za djecu, vođenim obilaskom Parkom lovora, radionicama jestivog bilja te dječjim sportskim turnirom.

pozdrav_s_kantride_grupa_grad__12_ Kino na otovrenom!

U poslijepodnevnim su satima posjetitelji mogli doznati kako se gradi brod na radionici primjerenoj svim uzrastima, uslijedila je interaktivna radionica „Kvart pripada djeci“, otvorenje male dječje knjižnice i predstavljanje dva nova murala kod beach bara Morski prasac.

pozdrav_s_kantride_grupa_grad__10_

Čitale su se i dječje priče i kuhala mediteranska pita, a predvečer su susjedi ozbiljno razgovarali o svome kvartu na velikoj Ćakuli o Kantridi. Dan se okončao unplugged koncertom riječke grupe GRAD, dok je u 21 sat u kinu na otvorenom započeo dokumentarni film „Želja“ riječke autorice Petre Mrše, koji prati grupu prijatelja na nesvakidašnjoj avanturi pedalinom od Splita do otoka Jabuka te film o brodogradilištu 3. maj.

Iza festivala 'stoje' Urbani separe, Građanska inicijativa Kantrida i brojni partneri, a nekoliko fotografija pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

Pozdrav s Kantride!: Održan veliki kvartovski festival

Više sa portala torpedo.media ...