[FOTO] Tea Faber i Danijel Peček pobjednici ovogodišnje utrke „Homo si teć“ na Molo longu

Autor: Marina Pauletić 08.04.2023

molo_longo_trk_2023__25_

Osim rekreacije, ovaj najveći ulični sportski događaj ima i humanitarnu notu.

Rijeka – Danas je na Molo longu istrčana još jedna utrka u sklopu 24. riječkog festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“. Trčao je 151 natjecatelj, a podijeljeni su bili u mušku i žensku kategoriju.

Pobjednica u ženskoj kategoriji je Tea Faber iz Atletskog kluba Dubrovnik s istrčanim vremenom 23:21, dok je pobjednik u muškoj kategoriji Danijel Peček iz Atletskog kluba Kvarner, s istrčanim vremenom 19:29. Njihovi su rezultati ujedno i rekordi koji su se istrčali na Molo longu dosad - Danijel Peček istrčao je Molo longo za tri sekunde brže od dosadašnjeg rekordera Ivana Dračara.

Iza Tee Faber su Elena Ban - AK Kvarner (23:42) i Marina Juranić (23:46), dok su iza Danijela Pečeka Blaž Car-Pavlic - AK Kvarner (19:34) i Josip Meštrić - AK Rika (19:42) čime su sva trojica apsolutni pobjednici.

molo_longo_trk_2023_proglasenje__22_

Vrijedne nagrade sponzora Sport Visiona i unikatne pehare izrađene od strane Darije Žmak Kunić, izvanredne profesorice na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, najboljim su trkačima uručile privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke, Vlasta Linić, te glavna tajnica Županijske zajednice sportova, Katja Luketić Kukec.

Vrijedi istaknuti kako se i na ovoj utrci moglo vidjeti sve generacije rekreativaca: najmlađi sudionik bio je David Pap (2015.), dok su najstariji trkači ujedno i veterani Molo longo trka, Josip Jahn (1949.) i Sead Ahmutović (1950.).

molo_longo_trk_2023__14_

Molo longo trk uvertira je u veliku završnicu festivala sporta i rekreacije 23. travnja, kada nas u samom centru grada očekuje čak 7 utrka. Od toga su četiri natjecateljske te se za njih treba prijaviti do 14. travnja putem www.rijeka.run - 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0 i Erste Petica, te od nenatjecateljskih utrka mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe sa invaliditetom i slabovidne osobe te velika humanitarna utrka građana.

Ususret završnice festivala građani su pozvani uključiti se u humanitarni aspekt festivala i kupnjom festivalske majice donirati za Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Majice se mogu kupiti na prodajnom štandu na Trgu 128. brigade HV-a I u trgovinama Sport Visiona.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

Molo longo run: Tea Faber i Danijel Peček pobjednici ovogodišnje utrke „Homo si teć“ na Molo longu

Više sa portala torpedo.media ...